Obavijesti

Sport

Komentari 2

Španjolci se žalili Tehničkoj komisiji nakon pobjede Hrvata

Španjolci se žalili Tehničkoj komisiji nakon pobjede Hrvata
1

Glavni je sudac trebao konzultirati linijskoga, koji je i pokazao da je gol postojao. No, nije to učinio, rekao je izbornik Aguilar koji se žalio slovenskom sucu Margeti

VIDEO

Repovi su ostali nakon utakmice drugog kola vaterpolskog olimpijskog turnira između Hrvatske i Španjolske, i to zbog nepriznatog gola Ivana Pereza u završnim sekundama utakmice...

Hrvatska je slavila 8-7, premda je Perezova lopta upućena iz šraube očigledno prešla gol-liniju. Trener Rafael Aguilar Morillo strastveno je prosvjedovao kod slovenskog suca Borisa Margete dugo po svršetku utakmice, no odluku time nije promijenio. Teško će je čak promijeniti i Tehnička komisija Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA), na koju su Španjolci poslali službeni žalbeni zahtjev.

Linijski sudac, koji na Olimpijskim igrama i ima zadatak donositi odluke o prolasku lopte preko zamišljene gol-linije, signalizirao je da je gol postignut u trenutku kad ju je hrvatski vratar Josip Pavić izvukao izvan gola, no Margeta njegovu preporuku nije uvažio.

- Glavni je sudac trebao konzultirati linijskoga, koji je, uostalom, i pokazao da je gol postojao. No, nije to učinio. Na Olimpijskim igrama linijski suci i djeluju sa svrhom da donose takve odluke, a glavni sudac ovom prilikom nije svog pomoćnika želio konzultirati – rekao je izbornik Aguilar dok je strijelac gola, 41-godišnji veteran Ivan Perez, dodao:

- Vidio sam kristalno da je to bio gol. Čak sam počeo i slaviti. Onda sam potvrdu dobio i na TV-ekranima. Frustriran sam jer smo oštećeni. To nije korektno. Tužna je spoznaja da u 21. stoljeću FINA nije sposobna koristiti videotehnologiju da bi se provjerile ovakve situacije.

Kako se videosnimka odvrtjela u više navrata na plivalištu, oko 5000 okupljenih gledatelja na tribinama konstantno je glasno negodovalo.

FINA odbacila žalbu Španjolskog vaterpolskog saveza

Međunarodna plivačka federacija (FINA) odbila je žalbu Španjolskog vaterpolskog saveza koji je tražio da se rezultat utakmice 2. kola protiv Hrvatske ispravi na 8-8.

Španjolci još nisu odbacili mogućnost da će se žaliti i najvišem sudu, onom Sportskom arbitražnom (CAS), ali je to ipak nerealno za očekivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"