Sport

Komentari 50

Španović u šoku! Ostala je bez medalje zbog - broja na leđima

Španović u šoku! Ostala je bez medalje zbog - broja na leđima

Ivana je skočila i izgledalo je kao da leti preko sedam metara. Skok je bio ispravan i čekao se službeni rezultat, odnosno potvrda da ima medalju oko vrata. Međutim, uslijedio je šok i rezultat je bio 6.91

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je četvrto mjesto u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Londonu i to u pravoj drami.

Naime, najbolji skok zabilježila je u drugoj seriji od 6,96m što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto. U posljednjoj seriji dogodila se prava drama.

Ivana je skočila i izgledalo je kao da leti preko sedam metara. Skok je bio ispravan i čekao se službeni rezultat, odnosno potvrda da ima medalju oko vrata. Međutim, uslijedio je šok i rezultat je bio 6.91!

Svi su ostali zbunjeni, a onda se ispostavilo kako se Ivani odlijepio broj s leđa i ostavio trag na pijesku...

Naime, američka skakačica u dalj Brittney Reese četvrti put u karijeri osvojila je naslov svjetske prvakinje skočivši 7,02 metara u iznimno uzbudljivom i neizvjesnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Londonu, te postala prvom daljašicom u povijesti kojoj je to uspjelo.

Reese je za samo dva centimetra nadmašila drugoplasiranu Ruskinju Darju Klišinu koja je skokom od 7,00 m osvojila svoje prvo odličje na svjetskim prvenstvima.

Trećeplasirana, Amerikanka Tianna Bartoletta, braniteljica naslova iz Pekinga, u posljednjoj je seriji skočila 6,97 m i za samo jedan centimetar bila bolja od do tada brončane, europske prvakinje Srpkinje Ivane Španović.

Najčitaniji članci