Obavijesti

Sport

Komentari 42

Spartak se narugao, 77 posto navijača je protiv, igrači očajni: Pa, ljudi, kradu nam našu igru!

Spartak se narugao, 77 posto navijača je protiv, igrači očajni: Pa, ljudi, kradu nam našu igru!

Oglasio se i Lovren, protiv Superlige su navijači, igrači, treneri... Samo je "12 žigosanih" ustrajno u svom naumu da sve razbucaju, pretumbaju i prisvoje. Samo za sebe. Sudbina je kao nikad dosad u rukama navijača

VIDEO

Sve je rekao transparent na jednoj utakmici u Brazilu dok su još, u ona normalna vremena, navijači smjeli na tribine. "Created by the poor, stolen by the rich". Nogomet su izmislili siromašni, a onda su ga bogati ukrali.

Pokretanje videa...

Superliga 01:06

Neki su u svemu našli i materijal za dobru zafrkanciju, pa je moskovski Spartak na službenom klupskom profilu objavio poruku: "Dragi navijači Milana, Arsenala, Atletica, Chelseaja, Barcelone, Intera, Juventusa, Liverpoola, Manchester Cityja, Uniteda, Reala i Tottenhama, ako tražite klub za koji navijati, tu smo."

U anketi na 24sata među gotovo 20.000 glasova, njih 77 posto je protiv ideje Superlige. A takav je otprilike i omjer u cijelom (nogometnom) svijetu.

Da, i navijači zbog kojih odmetnuta družina to, kao, i radi, da im priušti samo utakmice najvećih, žestoko su protiv. Navijači u Engleskoj, od kojih su se neki, poput Liverpoolovih, i organizirano oglasili, kao i većina u Italiji i Španjolskoj.

I dok su odmah nakon objave pokretanja Superlige predstavnici Manchester Uniteda, Chelseaja i Arsenala napustili Uefino udruženje klubova (ECA), a Unitedov direktor Ed Woodward i druga Uefina tijela, reakcije (bivših) nogometaša i dalje silovito pristižu.

Mesut Ozil file photo

- Pa djeca sanjaju o osvajanju Svjetskog prvenstva i Lige prvaka, a ne nekakve Superlige. A ideja velikih utakmica i uzbuđenje oko njih i jest u tome da se igraju jednom-dvaput godišnje a ne svaki tjedan - rekao je Mesut Özil, a Lukas Podolski je naglasio:

- Odvratna ideja, uvreda za nogometne navijače!

Bayern i Borussia Dortmund trebali su dobiti pozivnicu, ali su odbili biti dio toga, kao navodno i Paris Saint-Germain, čiji je veznjak Ander Herrera objasnio:

- Zaljubio sam se u nogomet za navijače, sa snom da se moj klub može nadmetati s najvećima. Ako Superliga zaživi, taj san je gotov. Volim nogomet i ne mogu šutjeti, ovo je krađa bogatih nečega što su ljudi stvorili kao najljepši sport na planetu.

Champions League - Paris St Germain Training

Dejan Lovren u ponedjeljak je ujutro napisao:

- Nogomet će u bliskoj budućnosti biti na rubu kolapsa. Nitko ne gleda širu sliku nego samo razmišljaju o novcu. Još vjerujem da možemo riješiti ovu neugodnu situaciju.

Ali samo pet i pol sati kasnije objavio je:

- Dan kad je nogomet prestao biti football i postao soccer.

Posebna je epizoda u toj sprdačini Tottenham. I Gary Neville naglasio je kako je to smiješan klub koji propada i ni po čemu ne pripada europskoj eliti. Ali naravno, kad ne može upasti u Ligi prvaka, a u Europskoj ligi zaradi malo i još dobije po nosu od Dinama, tko ne bi pobjegao i sakrio se pod skute bogatim mecenama. Tamo si, brate, siguran. I da izgubiš sve utakmice, zaradio si gomilu novca, a ispasti nemaš kamo. I ne možeš se sramotiti kao što sada radiš.

Ne, tom društvu Dinamo, Hajduk i takvi suparnici uopće ne fale. I briga ih što više nikad neće doći u Maksimir, što se neki novi Modrić, Eduardo, Pjaca... neće razvijati i kroz utakmice s najboljima prije nego što ih ti najveći ionako pokupuju.

Premier League - Leicester City v Liverpool

- Ma kome se to gleda da Liverpool i Real igraju non stop deset godina?! - zapitao se i Jürgen Klopp.

Dakle, protiv su navijači, igrači, treneri... protiv je zdrav razum. Samo je "12 žigosanih" ustrajno u svom naumu da sve razbucaju, pretumbaju i prisvoje. Samo za sebe.

Ali ovaj put sudbina je kao nikad dosad u rukama navijača. Ako se ujedine u cijeloj Europi i bojkotiraju Superligu, ne odu na stadione, ne kupuju TV kanale koji je prenose, ako se prema Superligi od početka odnose kao o nekim prijateljskim utakmicama, kao o onom ljetnom International Champions Cupu (zaboravili ste i da postoji, jel da?), u kojem također sudjeluju isti ti najveći klubovi, pa rijekima pada na pamet iščekivati te utakmice kao nešto važno, pobijedit će.

Zapravo, bit će to pobjeda nogometa. Igre za narod. Igre koju nam ne smiju ukrasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve