Sport

Komentari 53

'Spavao sam i s 15 žena dnevno, a od seksa nisam mogao hodati'

'Spavao sam i s 15 žena dnevno, a od seksa nisam mogao hodati'

U mladosti sam bio prava zvijer s novcem. Razbacivao sam se na sve strane, partijao sam sa ljudima i j*****o im majke, sestre, rodice u istom trenutku. Bile su to lude orgije, govorio je Tyson o svom životu...

Jedan od najboljih, ali i jedan od najosebujnijih boksača svih vremena. To je sve Mike Tyson (54). Čovjek je dominirao u ringu, ali i u privatnom životu. Bacao bi ljude po ringu, a onda bi poslije otišao na party, uživao u spolnim odnosima, alkoholu i kokainu. Plivao je u novcu i porocima, živio raskalašenim životom, a onda bankrotirao.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Tyson udara

Što biste dali da ga barem još jednom možete vidjeti u ringu? Ne morate ništa dati, nego jednostavno navijte budilicu u nedjelju ujutro jer se veliki Mike vraća u ring. Tyson će se u Las Vegasu boriti protiv Roya Jonesa Jr. (51), a to će mu biti prvi meč nakon 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea. Doduše, riječ je o ekshibicijskom meču s osam rundi, nije dopušten nokaut i čim se pojavi krv na nekome od boraca, borba se prekida. Ali bit će tako lijepo još jednom vidjeti ovu veličinu na djelu.

Falile su nam njegove boksačke vještine, taj 'killer instinct' po kojem ga pamtimo. Za mnoge je jedan od najboljih teškaša svih vremena koji je krajem 80-ih bio nepobjediv, ali mnogi ga pamte kao pravog partijanera i čovjeka koji je uživao u svim blagodatima slave i novca. Ne samo uživao, već totalno pretjerao.

Tyson je bio u nizu od čak 37 pobjeda zaredom, a onda ga je 1990. prizemljio Buster Douglas u jednom od najvećih iznenađenja ikada u povijesti boksa. No Mike je tada bio u svemu, samo ne u boksu. U meč je došao potpuno iscrpljen od droge i alkohola, a večer prije preminuo mu je otac.

- U mladosti sam bio prava zvijer s novcem. Razbacivao sam se na sve strane, partijao sam sa ljudima i j*****o im majke, sestre, rodice u istom trenutku. Bile su to lude orgije. Bio sam bolestan i nisam znao zašto je to tako. Mnogim djevojkama sam čak kupio automobile - opisuje Mike svoje ludosti iz mladosti. 

Bio je ovisan o seksu, alkoholu i drogi, a to ga je koštalo slobode. Zbog silovanja Desiree Washington je osuđen na zatvor, a kaznu je odslužio u Indianapolisu od 1992. do 1995. godine. No ta ga nije natjeralo da odustane od svojih užitaka. U autobiografiji 'Neispričana priča' je otkrio kako se u zatvoru toliko seksao da nije mogao hodati.

Prije odlaska u zatvor imao je toliko seksa da je spavao dnevno s po 15 žena što se kasnije nastavilo i u zatvoru. Tri je godine proveo tamo, a uspio je čak i zavesti ženu koja je bila savjetnica za borbu protiv droge.

Ponudio joj je 10.000 dolara za seks na što je ona pristala. Od tada ga je redovno posjećivala, a slatka 'praksa' se nastavila.

Jedan od njegovih najodanijih tjelohranitelja jednom je prilikom pokazao popis imena žena s kojim je Tyson spavao u životu. Brojka ide preko 1300. U nekim neobjavljenim pričama stoji da je Mike imao seks s Naomi Campbell u javnom WC-u na jednoj zabavi u New Yorku, a dok su se potajno družili, mir im je čuvao njegov menadžer.

- Vidio sam da Mike razgovora s djevojkom koja prekrasno izgleda. Nisam bio siguran o kome se radi, ali kada sam pogledao bolje, shvatio sam da je to bila Naomi Campbell. Mike mi je rekao da ide na WC, a potom je ona krenula s njim. Došao sam do vrata WC-a i tko god je htio ući od drugih ljudi, morao bi im govoriti da je zauzeto i da i ja čekam red - rekao je Mikeov menadžer Rory Holloway.

Jednom prilikom, dok je bio u zatvoru, 'tresla' ga je kriza pa je blagajnici ponudio novac samo da pristane spavati s njim. I to jer je bila jedina žena u zatvoru u tome trenutku.

Prije 11 godina dotaknuo je dno. Prebio je sedam prostitutki jer ga je uhvatila paranoja da će mu nešto ukrasti, a za sve su krivi kokain i morfij. 

- Ležao sam u krevetu u hotelu i pokušavao sam uvijek biti s nekim. Prostitutke, pas, samo da ne budem sam. To je stvarno mračno. Ja sam u hotelskoj sobi sa sedam prostitutki, a u meni marihuana, kokain, morfij, Viagra i viski - opisuje recept za katastrofu Tyson i nastavlja:

- A ja sam na samom dnu jer me hvata paranoja i pomišljam kako će me ove žene pokušati opljačkati i smjestiti mi. Počeo sam ih prebijati, bio sam na mračnom mjestu. Nisam im želio više dati svoje duše. To je moj demon, tu sam gdje jesam - zaključan, sam. Nitko mi ne govori da i ne radim previše - objasnio je 'Iron Mike'

Bila je to njegova životna prekretnica. Ostavio se nekih poroka, ali još uvijek voli uživati u lakim drogama.

Tyson se umirovio 2005. godine, a u međuvremenu je stigao bankrotirati i opet se obogatiti. Ponosni je proizvođač marihuane na svome ranču u Kaliforniji, a prije nekoliko mjeseci opet se posvetio boksu. Objavljivao je na Instagramu svoje treninge, a sve je oduševio nevjerojatnom transformacijom. Od 'trbušine' i 'sala' pretvorio se u pravi dinamit. Baš ono po čemu ga i pamtimo.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji Tysonovi nokauti

Najčitaniji članci