Obavijesti

Sport

Komentari 59

Special Three: U godinu i pol osvojio trofeja koliko i Jose...

Special Three: U godinu i pol osvojio trofeja koliko i Jose...
4

DIEGO VELIKI U Realu plaču, a u Atleticu slave Diega Simeonea, koji je u godinu i pol u klubu osvojio tri trofeja, baš kao i Mourinho. Prozvali su ga Special Three...

VIDEO

U godinu i pol u Atletico Madridu trener Diego Simeone osvojio je tri trofeja, koliko i Jose Mourinho u tri godine u Realu. Argentinac je uzeo Europsku ligu, europski Superkup i španjolski Kup kralja.

- Ovo mi je najlošija sezona u karijeri, no prethodne dvije bih proglasio uspješnima - rekao je Jose Mourinho, koji nije dočekao kraj utakmice na klupi.

U 76. minuti je isključen, a njegovim stopama, odnosno stubama prema tunelu, krenuo je u 114. minuti i Portugalac Cristiano Ronaldo.

- Atletico nije zaslužio osvojiti Kup kralja. Imali smo dvije čiste prilike, triput smo pogodili stativu... Zato mislim da je nepošteno. Atleticov golman bio je fantastičan, ali je imao i puno sreće - ljutit je bio Mourinho nakon utakmice.

Diego Simeone je momčad preuzeo u prosincu 2011. Baš nekoliko dana nakon što su u kupu ispali od drugoligaša Albacetea. Igrači su bili deprimirani, navijači ljutiti, čelnici bijesni. U samo godinu i pol od Atletica je napravio najveći hit. Nakon Bernabeua zovu ga Special Three. Jasno, aluzija na Mourinhov nadimak Special One te na broj trofeja koje je osvojio kao trener Atletica.

- Znate koja je tajna? Pogledajte kako napadač Diego Costa u punom sprintu trči 50 metara kako bi pomogao obrani. Pogledajte kako se Koke, Gabi i Falcao žrtvuju za momčad. Eto, to je tajna - rekao je Simeone.

Do finala kupa Real je na Bernabeuu imao niz od 43 utakmice bez poraza. Stizala im je najveća mušterija, Atletico, koji na Realovu travnjaku nije slavio 14 godina. Ili točnije - posljednjih 25 utakmica.

Sve je bilo spremno za slavlje, no završilo je u plaču i suzama. Jose je došao kao pobjednik, a odlazi kao gubitnik.

Miranda kao Pantić 1996.: Sve je bilo potpuno isto

Posljednji Kup kralja, prije ovog na Bernabeuu, Atletico je osvojio u travnju 1996. U Zaragozi su igrali protiv Barcelone, a kako je nakon 90 minuta bilo neriješeno, igrali su produžetke. Barca je pritiskala i pogađala stative. U drugom produžetku, na centaršut s desne strane, identično kao Miranda, glavom je zabio Milinko Pantić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'