Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kopić: 'Najvažniji je posjed, ne smijemo im prepustiti loptu'

Kopić: 'Najvažniji je posjed, ne smijemo im prepustiti loptu'

Naš stručni komentatori Kopić i Kovačević najavit će današnju četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Katru između Hrvatske i Brazila

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija dva puta se u povijesti plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva i oba puta je osvojila medalju. Za treće polufinale borimo se danas od 16 sati s Brazilom. Brazilci su s lakoćom prošli Južnu Koreju u osmini finala, ali 'vatreni' su pokazali da su bili tvrd orah za sve dosadašnje protivnike.

Kakav nas susret čeka i kako bi se Hrvatska mogla postaviti od prve minute, reći će nam naš stručni komentatori Željko Kopić i Mario Kovačević.

EMISIJU UŽIVO PRATITE OVDJE:

- Ove prijašnje utakmicu nisu pokazatelj s današnjom utakmicom. Ulog je velik i sigurno je da smo puno ozbiljnija reprezentacija od svih s kojima se Brazil susreo do sada. Vjerujem da će umor i ostale zapreke ostati iza igrača - rekao je Kopić.

Brazilci su puni samopouzdanja

Brazil podcjenjuje Hrvatsku? Kako treba pristupiti utakmici?

- Više bih rekao da je važan pristup nego povijesne činjenice. Sigurno je da su Brazilci prepuni samopouzdanja i da vjeruju u ono što igraju. Siguran sam da tko god da je s druge strane da bi imali identičan stav. To je njihov mentalni stav i trenutno stanje reprezentacije. Mi smo ekipa koja igra natjecateljski nogomet i na rezultat i znamo pronaći način kako da dođemo do njega. To je važna kvaliteta - dodao je.

Tata Petković je znao: Bruno će zabiti Brazilu ako bude zaigrao
Tata Petković je znao: Bruno će zabiti Brazilu ako bude zaigrao

Komentar na sastav Hrvatske?

- Analizirajući do sad izvedbu naše ekipe i Brazila, mislim da je Dalić opet napravio sve logične poteze u odnosu na protivnika. To je najbolje što imamo. Vraća se Sosa, a mislim da je i Borna odigrao jako dobro. Ovo je ipak naša standardna četvorka. Krama će u ovoj utakmici biti više lažna devetka kako bi dobili jednog igrača više na posjedu i da bi ga zadržali i stabilizirali utakmicu. Pašalić na desnoj strani je izvrsna odluka zbog fizičkih kapaciteta i morat će pomagati Juranoviću kako nam ne bi radili višak na pozicijama. U fazi napada je opet igrač više i može igrati između linija. Imamo pet igrača koji mogu jako dobro stabilizirati posjed i što više da kontroliramo utakmicu - objasnio je Kopić.

Ključ je posjed

Komentar na Brazil?

- Ja vjerujem da će to u organizaciji ići drugačije, ali treba vidjeti kako će utakmica krenuti. Oni će ostaviti veću mogućnost ofenzivcima i kvalitetno će braniti tranziciju. Mi moramo od početka čim više zadržavati posjed i da njihovim ofenzivcima ne damo da dođu do naše obrane - tvrdi Kopić i dodaje:

- Važno je pozicioniranje cijele momčadi, treba pokrivati prostor i ne smijemo dati previše situacija 1 na 1. I ako dođe, moramo biti na maksimalnoj razini u fazi obrane. Lako je to za reći, ali na terenu Brazil ima visoku kvalitetu. Ovo je izolirano okruženje gdje svaki igrač, poput Richarlisona, može iskočiti u svakom trenutku. 

Hrvatska himna grmjela je u Berlinu, a Cici su zasuzile oči
Hrvatska himna grmjela je u Berlinu, a Cici su zasuzile oči

Neymar se podredio momčadi?

- Slažem se, to se vidi koncepcijski gdje nije jednom igraču podređena cijela taktika. Sustav funkcionira i svi igrači daju ogromnu količinu i energije i intenziteta. To se najbolje vidi u fazi obrane gdje oni na izgubljenoj lopti zajednički reagiraju. Nitko nije oslobođen defenzivne odgovornosti, a zajedno imaju i ofenzivne i defenzivne zadatke. Uživaju i vidi se zaista po slavlju, a i samoj igri - objasnio je.

Dalić je složio dobar sastav

- Pašalić nije krilni, on je više vezni, ali trebat će nam. Pomagat će u veznoj liniji i može pomoći iz drugog plana. Pašalić je odgovoran igrač i vjerujem da je Zlatko dobro odlučio. Pomoći će Juranoviću u fazi obrane, ali je posebno opasan u napadu - rekao je Kovačević.

- Očekivan sastav Brazila. To može biti i dvosjekli mač, nama bi odgovaralo da uzmemo loptu, da je držimo i tako ćemo biti opasni - poručio je Kovačević.

Vi plešite, a mi ćemo pjevati!!! Hrvatska u polufinalu SP-a
Vi plešite, a mi ćemo pjevati!!! Hrvatska u polufinalu SP-a

- Ja sam sve veći optimist. Imamo čvrstu obranu, vjerujemo da će doći prilike i prema naprijed. Kramarić, Pašalić, Perišić, siguran sam da mogu biti opasni i vjerujem u njih - poručio je.

- Iznenađen sam stranim medijima. Podcjenjuju nas, a smatram da nismo imali laku skupinu. Za mene je ovo najlakša utakmica i siguran sam da ćemo dati sve od sebe, bez obzira što kažu kladionice i ostali. Kad nas podcjenjuju, tada uvijek dajemo najviše. Mi nismo slučajno ovdje, nismo slučajno bili viceprvaci - poručio je Kovačević.

Brazilci se vole veseliti

- Brazilci se vesele svakom golu i ne treba to shvaćati pogrešno. Više me motivira to što su unaprijed učili plesove za golove, a ne ovo. Jako je bitan početak, Brazil je Koreji dao iz prve šanse gol, ali mi smo ipak čvršća ekipa od njih. Ako uđemo čvrsto i hrabro siguran sam da utakmica može otići na naš mlin. I neće im biti lako te će se lako i pogubiti - objasnio je trener Varaždina.

- Imaju dobru momčad, čvrstu obranu. Ali Neymar je njihov glavni igrač. Moramo ga uštopati i ako to napravimo, to je pola posla. Za njih je on ipak najbitniji. Na nama je da smo čvrsti u duelima i ako vide da mogu radit stvari koje inače rade, tada su oni opasni. Naši moraju jedni drugome raditi korekciju i to će dovesti do uspjeha. Neka bude 2-1 za nas! - zaključio je Kovačević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u