Obavijesti

Sport

Komentari 12

Špehar je preuzeo Marsoniju: Znajte, nema boda iz Broda

Špehar je preuzeo Marsoniju: Znajte, nema boda iz Broda
1

Marsonia je u trećoj ligi i žele već sljedeće godine u drugu. Na klupu su doveli legendu HNL-a Roberta Špehara, a obećao im je pomoći i proslavljeni reprezentativac Ivica Olić.

VIDEO

Trenirali su me Jean Tigana, Cesare Prandelli, Mircea Lucescu, Hugo Broos... Od svakog sam učio. Nije sramota početi u četvrtoj ligi, gdje sam ja počeo. Uostalom, evo vam primjer Igora Bišćana, kaže Robert Špehar.

Sredinom 90-ih Marsonia je bila stabilan hrvatski prvoligaš, igrala su braća Mujčin, Zgrablić, Veldin Karić, Ivica Olić. Tih godina navijači Marse imali su moto “Nema boda iz Broda”. I doista je bilo tako. U Slavonskom Brodu su bodove ostavljali Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek... Bili su to dani slave za Marsoniju.

- Sjećam se tog slogana... E, pa opet će biti tako, nema boda iz Broda, baš tako. Završio sam trenersku akademiju, imam obranu diplomskog, imam licenciju Uefe... Počeo sam u četvrtoj ligi, preuzeo sam Višnjevac na dnu, imali su nula bodova nakon devet kola. Iste godine sam ih doveo u treću ligu, potom sam sa požeškom Slavonijom osvojio Kup i prvenstvo završio ispred Slavije, koja je uvijek bila ispred Slavonije. Ambiciozan sam i vjerujem u Marsoniju. Mnogi su mi govorili da ne prihvaćam posao, da je situacija teška, ali ja sam rekao: ‘E, baš zato hoću’ - dodaje Špehar.

Danas je Marsonia u trećoj ligi, u sredini ljestvice. Kako je uopće došlo do suradnje?

- Bio sam bez angažmana, došao je gospodin Galović iz Marsonije i zamolio me mogu li im pomoći, da probamo uhvatiti priključak za vodećim klubovima. Klub ima ambicije za drugu ligu, ali situacija nije dobra, imamo dosta ozlijeđenih igrača, bilo je i odlazaka... Ali, to je klub koji ima ugled i veličinu, pristao sam do zime ne pitajući za uvjete - rekao je Špehar.

Iz igračkih dana Robert Špehar jako dobro pamti Marsoniju. Kao igrač Zagreba 1995. zabio im je tri gola. Nekad sjajni napadač i kao igrač je krenuo od nule, pa dogurao do titula najboljeg strijelca, Lige prvaka, reprezentacije...

- U međuvremenu sam malo lutao, bio predsjednik Osijeka, menadžer... Ali, najbolje se osjećam na terenu. I kao igrač, a i sad kao trener. Želim učiti cijeli život, to je moj moto. Ambiciozan sam i nemam samo ambicije voditi neki klub u Prvoj HNL, već su moje ambicije europske - kaže Špehar.

Prije neki dan klubu je obećao pomoći i Ivica Olić. Marsonia je klub u kojem je napravio prve prave korake. Uostalom, s Marsom je od 1996. do 1999. došao iz treće u prvu ligu. 

- Strašno mi je žao što je klub u trećoj ligi. Brodsko-posavska županija je hrvatskom nogometu dala puno. Slavonski Brod je nogometni grad i zaslužuje imati klub u prvoj ligi. Dok sam igrao, pomagao sam materijalno, koliko sam mogao. Sad imam vremena i pomoći ću Marsoniji da se vrati tamo gdje joj je mjesto. Volje imam, ali dug je to put - rekao je Olić

Olićeva pomoć mogla biti i pomoć Špeharu.

- Lijepo je kad se igrači sjete klubova u kojima su napravili prve korake. Ali, mene zanima isključivo teren - kaže Špehar.

Danas mu je 47 godina, no i dalje je aktivan s loptom.

- Odigram s društvom mali nogomet. Imam pet pasa i jednu mačku, pa svaki dan prijeđem 20 kilometara da ih prošećem. Ali ne vidi se baš na kilaži, šećem, a kilogrami idu. Negdje sigurno kiksam, još moram shvatiti gdje - završio je kroz smijeh Špehar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.