Sport

Komentari 2

Spektakl u Düsseldorfu: Brčić se bori za pojas u muha kategoriji

Spektakl u Düsseldorfu: Brčić se bori za pojas u muha kategoriji

Priredba naziva EMC 8 na rasporedu je 4. prosinca u Düsseldorfu. Glavna borba večeri bit će ona između Stipe Brčića (29, 9-2) i neugodnog Brazilca Josivalda Coste Arauja (33, 14-1) za pojas u muha kategoriji

Korona kriza usporila je svijet, a posebno se to odrazilo na sportove koji se održavaju u dvoranama. Među takvim sportovima je u MMA. Stvari su se u zadnje vrijeme počele pokretati, a jedan od većih evenata sa svojim EMC-om organizira hrvatski menadžer s njemačkom adresom, Ivan Dijaković.

POGLEDAJTE VIDEO: UFD Gym iznutra

Priredba naziva EMC 8 na rasporedu je 4. prosinca u Düsseldorfu, gradu u kojem se nalazi glasoviti UFD Gym, Dijakovićeva dvorana koja je jedna od najboljih u Europi.

Hrvatima će najzanimljivija borba biti ona između Stipe Brčića (29, 9-2) i neugodnog Brazilca Josivalda Coste Arauja (33, 14-1). Ta borba je ujedno i šlager večeri, a ulog je pojas prvaka u muha kategoriji.

Brčić je sjajan u parteru. Ponikao je u klubu Ju Jitsu klub Mangetsu, tamo trenirao s talentiranim mladićima poput Patrika Čelića i bio im uzor.

Prije nekoliko godina borio se u FFC-u i bio veliki rival s Antunom Račićem, Dubrovčaninom koji je u to vrijeme bio, a i ostao kralj nižih kategorija. Danas su u prijatelji i timski kolege u UFD-u.

Na undercardu će se održati šest borbi, a bit će dostupne na YouTube kanalu EMC-a, dok će glavni dio priredbe (šest borbi) biti dostupan na Bildovu premiumu.

Na priredbi će nastupiti i bosanskohercegovački borac Erko Jun (31, 3-2). Protivnik će mu biti Talijan Gianluca Locicero (45, 4-2) iz Padove. Borit će se u poluteškoj kategoriji.

Erka je zagrebačka publika upoznala prije dvije godine. U glavnoj borbi večeri na KSW-u 51 izgubio je u Areni od legendarnog Poljaka Mariusza Pudzianowskog tehničkim nokautom u drugoj rundi. Bio je blizu pobjedi, no trenutak nepažnje koštao ga je prvog.

Najčitaniji članci