Obavijesti

Sport

Komentari 35

Spektakl u Gorici! Šest golova i drama sve do zadnje sekunde...

Spektakl u Gorici! Šest golova i drama sve do zadnje sekunde...
10

Gorica je dvaput vodila dva razlike, ali Slaven Belupo se vratio i u 90. minuti osigurao bod. Briljantan je bio Nigerijac Atiemwen, koji je majstorski asistirao za gol pa potom i zabio Slaven Belupu

VIDEO

Na gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigran je susret između novopečenog prvoligaša Gorice Slaven Belupa  pred nešto manje od 1500 gledatelja. Farmaceuti su gubili većim dijelom drugog poluvremena, ali na kraju su uspjeli spasiti bod i odigrati 3:3.

Goričani su ugostili prvoligašku utakmicu nakon 24 godine koliko je prošlo od nastupa NK Radnika u 1. HNL, a navijači mogu biti zadovoljni igrom svoje momčadi.

U slabašnom prvom poluvremenu jedna od zanimljivijih stvari je bila kratka pauza za okrjepu zbog vrućine u 24. minuti što nije uobičajeno u Hrvatskoj. Usporedbe radi, u prvom dijelu je upućeno tek dva udarca u okvir gola, a u drugom čak četiri puta više odnosno osam.

Drugo poluvrijeme je pružilo pravi spektakl u kojem je palo šest pogodaka. Vodila je Gorica i 3:1, ali Francuz Mendy koji je ušao u drugom dijelu, s dva pogotka je donio bod Slaven Belupo. 

Većinom prvog dijela se borba vodila na sredini terena, a ni jedni ni drugi se nisu uspjeli nametnuti i uspostaviti svoju igru.

Krajem prvog poluvremena Gorica je bila vrlo blizu pogotku, stvorila je nekoliko odličnih šansi  od kojih je najbolja bila udarac Dvornekovića.

Igrač Gorice je nakon lijepe akcije iz kornera, pucao iz kuta šesnaesterca, lopta je išla pod gredu, ali Šarlija je odlično glavom blokirao udarac pa se na odmor otišlo početnim rezultatom.

Drugi dio je počeo kao i prvi, puno borbi na sredini terena bez većih prigoda sve do 62. minute kada su Goričani prekrasnom akcijom došli do vodstva.

Nigerijac Atiemwen koji je prošle sezone briljirao u 2. HNL, sjajno je vanjskom dijelom kopačke ubacio loptu u šesnaesterac gdje je naletio Zwolinski i zabio prvi ovosezonski pogodak Gorice .

Samo tri minute kasnije, Atiemwen ponovno oduševljava. Nakon Dvornekovićeve asistencije, Nigerijac izvrsno lobom matira Slavenovog vratara i donosi Gorici vodstvo od 2:0.

Odmah je odgovorio Slaven preko Bogojevića čiji udarac odlično brani Kahlina no samo nekoliko trenutaka kasnije farmaceuti uspijevaju doći do smanjenja. Matej Jelić u 71. minuti fantastično izvodi slobodnjak s 30 metara udaljenosti te zabija i vraća Slaven Belupo u utakmicu.

Radost Koprivničana nije dugo potrajala jer je već u 73. minuti Zwolinski zabio svoj drugi pogodak nakon što je prekrasnu akciju Goričana završio udarcem s vanjskim dijelom kopačke i tako vratio prednost od dva gola razlike, no farmaceuti se ne predaju i pet minuta kasnije opet dolaze na samo gol zaostatka.

Igrač koji je ušao s klupe, Francuz Mendy, glavom je pospremio loptu u mrežu.

Dramatičan kraj obilježio je Mendy još jednim golom u 90. minuti i tako Slavenu osigurao bod iz Gorice

Farmaceuti su umalo došli do potpunog preokreta u 94. minuti kada su tražili najstrožu kaznu zbog igranja rukom no sudac se nije oglasio i rezultat je ostao 3:3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku