Sport

Komentari 49

Luka okrenuo i prošao Jordanca, savez oprao HTV zbog prijenosa

Luka okrenuo i prošao Jordanca, savez oprao HTV zbog prijenosa

Ruski i alžirski sudac sve tri runde dali su Hrvatu, Marokanac i Koreja Jordancu, a odlučio je Argentinac koji je prvu dao Jordancu, a drugu i treću Plantiću koji ide u osminu finala

Luka Plantić se u nedjelju pobrinuo da malobrojno hrvatsko boksačko izaslanstvo nakon prvih nastupa zadrži stopostotan učinak na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je podijeljenom sudačkom odlukom (3-2) pobijedio Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija u dvoboju poluteške kategorije.

Plantić se tako pridružio Nikolini Ćaćić u drugom kolu boksačkog olimpijskog turnira, ali na bitno drugačiji način.

Hrvatski boksač je bio suzdržaniji u prvoj rundi koju su suci bodovali (2-3) u korist jordanskog borca. U drugoj rundi je Al Hindawi više čekao prilike za protunapade i pokušavao držati Plantića na distanci, ali su suci nagradili Plantićevu veću aktivnost (3-2).

U trećoj rundi, pogotovo pred kraj borbe, borcima je ponestajalo snage što je utjecalo na preciznost i snagu udaraca. Plantić je ponovno bio agresivniji i možda je upravo taj dojam presudio.

Boxing - Men

Naime, ruski i alžirski bodovni suci su sve tri runde dali prednost Plantiću, Marokanac i Korejac su na isti način bodovali borbu u korist jordanskog boksača, a prevagnuo je argentinski sudac koji je prvu rundu dao Al Hindawiju, a drugu i treću hrvatskom borcu koji je zahvaljujući tome dobio priliku nastaviti put prema olimpijskom odličju.

Na tom ga putu u srijedu, 28. srpnja, u 13.12 sati po srednjoeuropskom vremenu čeka 26-godišnji Meksikanac Rogelio Romero Torres koji je bio slobodan u prvom kolu.

Inače, meč je na HTV-u prikazan u snimci nakon završetka vaterpolske utakmice Hrvatske i Kazahstana (23-7), zbog čega su poludjeli u Hrvatskom boksačkom savezu.

"Kakav gaf i nesnalaženje Hrvatske televizije??!! Dok svi čekaju prijenos prvog meča Luke Plantića iz Tokija, HTV mora vrtjeti vaterpolo utakmicu na 10 golova razlike bez prekidanja?! Po čijem nalogu?!", pitaju se.

Boxing - Men

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA:

Najčitaniji članci