Obavijesti

Sport

Komentari 5

Split igra u gostima kod Zadra: Moramo se vratiti s tri boda...

Split igra u gostima kod Zadra: Moramo se vratiti s tri boda...
2

Moramo osvojiti tri boda na gostovanju kod Zadra. To nam je imperativ. Vjerujem kako će momčad reagirati na pravi način, rekao je Ivan Matić, trener RNK Splita

VIDEO

Buran tjedan je za nogometašima Splita, tjedan u kojem su poraženi u gradskom derbiju, što je za posljedicu imalo čistku u svlačionici. 

Petorica najskupljih igrača Mate Bilić, Tomislav Dujmović, Aljoša Vojnović, Henry Belle i Tomislav Glumac više ne konkuriraju za momčad, a obzirom da zbog kartona nema ni Rugaševića i Glavine, prilično je jasno da će se u Zadru, u zadnjem kolu prije zimske stanke, voditi teška bitka za bodove.

- Za nas sutrašnja utakmica ima poseban značaj iz razumljivih razloga. A kad se tome doda i jako težak teren koji nas čeka, te zahtjevan protivnik sa svojim problemima, jasno je da to neće biti nimalo lagan zadatak. No imperativ osvajanja sva tri boda je pred nama, i ja vjerujem da će reakcija momčadi biti prava - kazao je trener Splita Ivan Matić, koji nije želio puno govoriti o turbulentnom tjednu.

- Na Poljudu smo odigrali neočekivano slabo, no vjerujem da će momčad u Zadru odgovoriti na pravi način i da ćemo se vratiti kući s tri boda. Što se tiče igrača na koje više ne računam, reći ću samo kako oni nisu u kadru za Zadar, te kako nije bilo lako donijeti tu odluku, ali o tome ćemo više nakon Zadra.

U moru loših vijesti ima i jedna dobra, a to je da je Zadar jedina momčad protiv koje u ovoj sezoni Split ima upisanu gostujući pobjedu, a i trener Ivan Matić je upravo protiv Zadra debitirao na klupi Splita i pobijedio.

- Bio je to moj sretan početak, nadam se da će i ovo biti novi, sretniji početak.

Jedan od rijetkih igrača Splita koji je zadovoljio u gradskom derbiju bio je mladi Ivan Jukić, od nedjelje najmlađi strijelac u ogledima Hajduka i Splita.

- Bilo je lijepo zabiti, to je najbolji trenutak moje karijere, ali ostaje žal za igrom i bodovima, Hajduk je zasluženo pobijedio - kaže Jukić i dodaje:

- Očekuje nas teška utakmica, no vjerujem kako ćemo je odraditi na pravi način i sretni otići na praznike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika