Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Splitski gradonačelnik primio zlatne sa EP Kanaeta i Brečića

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara primio je nove prvake Europe Lovru Brečića i Tonija Kanaeta, u čijem društvu je bio trener Toni Tomas te sestre Ana i Lucija Zaninović.

Kanaet i Brečić kod Opare
Foto: Sandro Deak
0 komentara

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao biti na dočeku zlatnog dvojca Brečić & Kanaet, no čim se vratio u Split ispunio je obećanje i primio ih u Banovini. 

- Njihov vrhunski uspjeh, dva europska zlata nakon 24 godine su samo vrh i potvrda kvalitete kontinuiteta. Danas možemo samo potvrditi da je Split grad taekwondoa, jednog plemenitog olimpijskog sporta kojeg samo u Marjanu trenira gotovo dvije tisuće djece. Naša obveza je da podržavamo takav klub i sport koji svaki dan dvije tisuće djece formira u ozbiljne ljude koji će sutra imati uspone i padove, ali će se kroz sport naučiti svaki put nakon pada iznova dignuti i ići prema svom cilju. Siguran sam da će nas Toni i Lovre razveseliti i u Tokiju svojim uspjesima, a svi mladi mogu biti sretni što imaju priliku trenirati u dvorani u kojoj su stvoreni šampioni – rekao je splitski gradonačelnik. 

Trener zlatnih boraca Toni Tomas sretan je zbog medalja na europskom prvenstvu, ali i s obje noge čvrsto na zemlji. Osvajače europskog zlata nagradio je odmah sljedeći dan treningom ujutro u osam i trčanjem na Marjanu.

- Kad smo počeli trenirati nismo imali tradiciju kao taekwondo  sport, imali smo jako nisko postavljene ljestvice, ali vjerovali smo da ništa nije nemoguće. Počeli smo s Lucijom i Anom, a sada imamo jednu izuzetnu generaciju koja ima između 18 i 22 godine i vjerujemo da u godinama koje su pred nama možemo još puno toga napraviti. Stvorili smo sustav i sigurno je da iz kvantitete proizlazi kvantiteta jer među toliko djece će biti i veći broj talentiranih natjecatelja, a ako znamo što radimo onda sigurno taj talent možemo pretočiti u rezultat. Pred nama je još puno mukotrpnog rada u sljedeće dvije godine i vjerujemo  da sportaše možemo još unaprijediti kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je medalja na olimpijskim igrama. 

Lovre i Toni već gledaju prema sljedećim natjecanjima. 

- Cilj nam je nastaviti trenirati i skupljati bodove za olimpijske igre. Vremena za slavlje nema, moramo uskladiti fakultet i treninge tri puta dnevno tako da nema mjesta uživanju i izlascima nego maksimalnu energiju posvetit odmoru i treningu. Sretan sam zbog zlata, ali ne smijem se zbog toga uzvisiti nego moram nastavit osvajat medalje na grand prix natjecanjima kako bih skupio što više bodova u borbi za Tokio – rekao je Toni Kanaet, dok je njegov kolega Lovre Brečić dodao: 

- Nema prevelike euforije, vratili smo se maksimalno trenažnom procesu jer imamo puno veći cilj. Nadam se da je ova medalja samo početak, iako smo dugo u reprezentaciji još smo mladi i možemo trajati dugi niz godina. Treba biti skroman i nastaviti raditi, a onda će doći i rezultati.

Naši partneri pišu
Message