Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sportaši i nesreće: Oni su svoju utakmicu već dobili

Sportaši i nesreće: Oni su svoju utakmicu već dobili
6

Preživjeli su bolesti i nesreće pa postali najbolji nogometaši. Adebayor, Ribery, Kaka i Ronaldo danas ne bi bili zvijezde bez puno, puno sreće

VIDEO

Srčane anomalije, nedostatak hormona rasta, sudari... Zvijezde poput Cristiana Ronalda, Lea Messija, Emmanuela Adebayora ili Francka Riberyja kao klinci su preživjeli zdravstvene probleme ili stravične nesreće.
- Do četvrte godine uopće nisam mogao hodati, majka mi je zbog toga bila očajna - ispričao je nedavno Adebayor dodavši:
- Ništa nije pomagalo i na kraju nam je jedina nada bila vjera. Odvela me u crkvu u Lagosu. Djeca su ispred igrala nogomet. U jednom trenutku lopta je ušla u crkvu i ja sam potrčao za njom. Majka se uplašila jer me nikad nije vidjela na nogama. Svećenici su joj rekli: 'Tvoje dijete hoda zahvaljujući nogometu. Nogomet mu je u krvi’. Znam da zvuči nevjerojatno, no tako je bilo.
Cristianu Ronaldu, najboljem nogometašu svijeta, liječnici Sportinga iz Lisabona otkrili su srčanu manu u 15. godini i da nije otišao na lasersku operaciju, pitanje je bi li se mogao nastaviti baviti nogometom.
Lionel Messi patio je od nedostatka hormona rasta i iz Argentine je kao klinac došao u Barcelonu jer su mu u katalonskom klubu garantirali da će plaćati tretmane 1500 eura na mjesec. Izrastao je do 169 centimetara.
Franck Ribery na licu ima golemi ožiljak jer je kao dijete preživio prometnu nesreću, izletio je kroz vjetrobransko staklo. Čelo i lice krpali su mu s nekoliko desetaka šavova.

LINO NIJE GOVORIO DO PETE GODINE
Gledajući ga kako drži govore u sabornici ili na minutama odmora, čovjek nikad ne bi pomislio da je Lino Červar kao dijete imao velikih problema s govorom.
Prema vlastitoj priči, Lino iz nekog razloga uopće nije progovarao do pete godine i niti jedan mu liječnik nije mogao pomoći, a onda ga je sretna okolnost “izliječila”.
- Bilo mi je već pet godina. Jednoga dana izgubio sam se u vinogradu i odjednom progovorio, valjda od šoka - kaže Červar, kojem su govori na “time-outima” jedno od jačih oružja.

RIVER GA IZGUBIO ZBOG 1500 EURA MJESEČNO
Liječnici u Argentini dijagnosticirali su Lionelu Messiju nedostatak hormona rasta i roditelji su krenuli u potragu za klubom koji bi plaćao 1500 eura na mjesec za lijekove. River Plate nije pristao, Barcelona jest.
NIJE TEVEZ, VEĆ JE MARTINEZ S OŽILJKOM
Kao dijete trčao je po kući i srušio kotao pun kipuće vode, otud mu ožiljak. Pravoprezime Martinez promijenio je u majčino - Tevez da bi se mogao registrirati. Iz All Boysa nisu ga htjeli pustiti u Bocu.
SPOTAKNUO SE, PAO I OZLJEDIO KRALJEŽNICU
Više od godinu dana trebalo je Kaki da se oporavi nakon stražne nesreće na bazenu. Pao je u plićak, udario glavom o dno i ozlijedio vrat. Liječnici su isprva bili skeptični hoće li ikad više moći zaigrati.
LASERSKA OPERACIJA SRCA SPASILA MU ŽIVOT
Na redovitom pregledu liječnici Sportinga iz Lisabona otkrili su tada 15-godišnjem Cristianu Ronaldu urođenu srčanu manu. Odmah je otišao na operaciju i to mu je spasilo karijeru, možda i život.
MALI RIBERY PREŽIVIO, RODITELJI NISU
Na automobil u kojem su bili tada dvogodišnji Franck Ribery i njegovi roditelji kod Boulogne-sur-Merea naletio je kamion. Dječak je izletio kroz vjetrobransko staklo i otud mu ožiljci na licu i čelu. Otac i majka su poginuli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"