Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Sportaši su potreseni požarom; Zidane: Ne želim ovo nikome...

Osam sati vatrogasci su gasili veliki požar koji je u ponedjeljak zahvatio čuvenu parišku crkvu Notre Dame. Katastrofalni požar jedne od najvećih svjetskih kulturnih baština potresao je i nogometni svijet

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS, Instagram, Twitter
21 komentara

Ovo su užasne vijesti, gori tako jedinstveno mjesto, poručio je Ivan Rakitić u ponedjeljak dok je gledao kako veliki požar guta crkvu Notre Dame u Parizu. 

GORI NOTRE DAME Katastrofa u Parizu, Rakitić u šoku: 'Ovo su užasne vijesti...'

Vatrogasci su se satima borili s vatrenom stihijom, a požar je pod kontrolu stavljen oko 3 sata ujutro u utorak. Većina relikvija je spašena, među njima i kruna od trnja Isusa Krista, ali šteta je ogromna. Materijalna, ali prije svega ona povijesna. Notre Dame, čija je gradnja krenula 1163. godine, jedan je od najljepših primjera francuske gotičke arhitekture, a godišnje je posjeti oko 14 milijuna turista i vjernika.

Prvo je izgorio, a onda i urušio toranj, ubrzo nakon njega i čitav krov Notre Damea. Vatrogasci su nadljudskim naporima uspjeli spriječiti urušavanje glavnog zvonika. 

Katastrofalni požar jedne od najvećih svjetskih kulturnih baština potresao je i nogometni svijet. Nakon Ivana Rakitića, svoju su tugu i ožalošćenost izrazili i drugi nogometaši. Požar je najviše pogodio Francuza, a i Zinedine Zidane je o njemu pričao nakon utakmice u ponedjeljak u kojoj je njegov Real remizirao s Leganésom.

- Što da vam kažem... ovoga puta je u pitanju Pariz, ali nikome ne želim da se dogodi ovako nešto. Bili smo na zagrijavanju kada smo doznali, nadam se samo da nema žrtava - rekao je legendarni Francuz. Za sada je jedina prijavljena žrtva vatrogasac koji je tijekom gašenja zadobio teške ozljede.

Foto: Instagram/Screenshot

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Notre Dame 🇫🇷😖😢

A post shared by Alex Lacazette (@lacazettealex) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A tous Les Parisiens amoureux de leur patrimoine te de leur histoire #notredamedeparis

A post shared by Roberto Mancini (@mrmancini10) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💔😢 Sad forThe Cathédrale Notre Dame de Paris 🙏🏾

A post shared by didierdrogba (@didierdrogba) on  

Foto: Instagram/Screenshot

Naši partneri pišu
Message