Obavijesti

Sport

Komentari 23

Sportašice u šoku: Bez ijedne žene među 100 najplaćenijih...

Sportašice u šoku: Bez ijedne žene među 100 najplaćenijih...
1

Poslovni magazin Forbes, kao i svake godine, objavio je listu 100 najplaćenijih sportaša na svijetu. No ono što je sve šokiralo, a najviše žene, je to što nema nijedne ženske sportašice na toj listi...

Velika razlika između muškog i ženskog sporta vidno je ilustrirana kada je Forbes, poslovni magazin, objavio listu 100 najbolje plaćenih sportaša za 2018. godinu, a tamo nema nijedne ženske sportašice.

Ovo je prvi put nakon 8 godina, otkad je Forbes počeo objavljivati mješovitu listu, da nema nijedne žene. Serena Williams je prošle godine branila čast nježnijeg spola, no propustila skoro 12. mjeseci, što je utjecalo na njenu godišnju zaradu. Ona je u godinu dana zaradila 15 milijuna eura, što je nije smjestilo među 100 najplaćenijih na svijetu.

Svake godine je barem jedna žena bila, a par puta ih je bilo i više od jedne.

- To je jako tužno i razočaravajuće i pokazuje da je još puno posla pred nama. Postoji dosta briljantnih sportašica i moramo im dati šansu da zabljesnu - rekla je bivša prvakinja na 10 tisuća metara, Jo Pavey. Uz nju, dosta renomiranih sportašica je izrazilo žaljenje ovakvim stanjem stvari.

U Listi za 2018. godinu, koja uključuje sve plaće i bonuse u razdoblju od 1. lipnja 2017 do 1. lipnja 2018, dominiraju većinom američki sportaši. U top se nalazi čak 40 košarkaša, 18 igrača američkog nogometa i 14 bejzbolaša.

Iako je umirovljen, boksač Floyd Mayweather predvodi listu s zarađenih 235 milijuna eura dok se na drugom i trećem mjestu nalaze najbolji nogometaši na svijetu, Leo Messi sa 95 milijuna eura i Cristiano Ronaldo sa 92 milijuna eura.