Obavijesti

Sport

Komentari 3

Sportske igre mladih: 80.000 djece po prvi put u tri regije

Sportske igre mladih: 80.000 djece po prvi put u tri regije
1

Ove godine Regionalne završnice, po prvi put, organiziraju se za tri regije kako bi se povećala kvaliteta natjecanja. Na 15. Igrama mladih sudjelovat će čak 80.000 djece

VIDEO

Širom Hrvatske u tijeku je odigravanje županijskih finalnih utakmica 15. jubilarnih Sportskih igara mladih. Kako bi došli do velikog finala u Splitu, djeca i mladi moraju proći još jednu stanicu - Regionalna natjecanja. 

Ove godine Regionalne završnice, po prvi put,  organiziraju se za tri regije (umjesto dosadašnjih šest) kako bi se povećala kvaliteta natjecanja.  

1. Regija Istok (Osječko - baranjska, Vukovarsko - srijemska, Požeško - slavonska, Brodsko -posavska, Virovitičko - podravska, Varaždinska, Međimurska, Bjelovarsko - bilogorska i Koprivničko - križevačka županija)

2. Regija Srednja Hrvatska (Sisačko - moslavačka, Zagrebačka, Karlovačka, Krapinsko - zagorska, Primorsko - goranska i Istarska županija)

3. Regija Jug (Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko - kninska, Splitsko - dalmatinska i Dubraovačko -neretvanska županija)

Najbolji sa županijskih natjecanja u Gradu Zagrebu zbog velikog broja sudionika plasiraju se direktno na završna natjecanja u Splitu.

Ove godine Sportske igre mladih obilježavaju 15. godina kako djeci i mladima omogućuju besplatno sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla tijekom godina i natjecanje je izraslo u najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Važnost projekta prepoznala je i Hypo-Alpe-Adria-Bank kao jedan od sponzora 15. jubilarnih Sportskih igara mladih. 

- Društveno odgovorno poslovanje visoko je na listi prioriteta Hypo banke, a pogotovo kad se radi o inicijativama koje pomažu zajednici, djeci i mladima. Zbog toga smo ponosni što sudjelujemo u realizaciji Sportskih igra mladih u kojima smo prepoznali kvalitetan projekt obrazovnog i zabavnog karaktera koji promovira zdrav život, fizičku aktivnost, druženje, zdravo nadmetanje te timski duh - izjavio je  Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank.

Zahvalivši predstavnicima Hypo Banke na potpori, koja bitno doprinosi razvoju ove manifestacije, predsjednik Organizacijskog odbora INA Sportskih igara mladih Zdravko Marić istaknuo je kako  Hypo Banka dokazuje svoju predanost za društveno odgovorno poslovanje te pokazuje svoju odgovornost prema 80.000 djece i mladih, koliko se ove godine prijavilo na Igre. 

- I stoga zahvaljujem u ime djece i mladih, svih onih koji su dobili priliku sudjelovati na Sportskim igrama mladih i živjeti ono za što se mi već 15. godina zalažemo - život u sportu bez droge i poroka - zaključio je Marić. 

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim činiteljima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na djecu i mladež.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika