Obavijesti

Sport

Komentari 65

'Srbe muče po zatvorima, a onda se pojavi neki Đoković i kaže da je Hrvatska lijepa'

'Srbe muče po zatvorima, a onda se pojavi neki Đoković i kaže da je Hrvatska lijepa'

Osjećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem to, ali nadam se da i drugi poštuju moj izbor, rekao je Đoković jednom prilikom koji je uvijek iskazivao poštovanje prema Hrvatskoj...

VIDEO

Novak Đoković (32) je prethodnih dana bio u žiži javnosti zbog incidenta na US Openu kada je pogodio sutkinju lopticom u grlo. Ovaj put je njegovo ime opet tema srpskih medija, no ovaj put zbog njegovog poštovanja prema Hrvatskoj.

Pokretanje videa...

Mural Đokoviću kraj Sarajeva 01:13

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković (65), poznatiji kao 'Kapetan Dragan', gostovao je na Kurir televiziji gdje je s voditeljem pričao o dnevnim događajima, a onda mu je u misli došao srpski tenisač Novak Đoković.

Dragan Vasiljkovic

- Ta nacistička vlast i dalje muči Srbe po zatvorima metodama Guantanama, a onda se pojavi neki Đoković koji kaže da je Hrvatska lijepa - poručio je Vasiljković koji je nedavno izašao na slobodu, a 13,5 godina proveo je u zatvoru zbog ratnih zločina počinjenih u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Od toga je pet godina boravio u hrvatskom zatvoru. Inače, Kapetan Dragan je veliki Novakov fan, a čak mu je slao i pisma dok je bio u zatvoru. No sada ga je odlučio prozvati.

Tennis - Adria Tour - Zadar, Croatia - June 19, 2020 Serbia

Novak Đoković nekoliko puta je posjetio Hrvatsku, a posljednji put je to bilo u lipnju kada je organizirao Adria Tour. Kada god spominje Hrvatsku, govori samo biranim riječima, a bio je i veliki navijač 'vatrenih' na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

- Znam da su ratne rane svježe, razumijem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema susjedima. Neki mediji u Srbiji jako su me osuđivali jer sam podržao hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Takve stvari svjesno radim, znam da sa svojim utjecajem, statusom i imenom mogu doprinijeti uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržati ako neću Hrvatsku? Osjećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem to, ali nadam se da i drugi poštuju moj izbor. Određenim ljudima ne odgovaraju mir, poštovanje i sklad, nego stalno stanje konflikta - rekao je Đoković jednom prilikom.

FILE PHOTO: Adria Tour

Njegova majka Dijana je Hrvatica, u tenis ga je uveo hrvatski trener Nikola Pilić, cijelu karijeru bio je u sjajnim odnosima s hrvatskim tenisačima Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, trener mu je Goran Ivanišević koji mu je bio i uzor. No nekima očito smeta način njegovog razmišljanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao