Sport

Komentari 34

Srbi bijesni: Zašto Hrvata ima, a nas nema u novoj verziji Fife?

Srbi bijesni: Zašto Hrvata ima, a nas nema u novoj verziji Fife?

Zagrebački Dinamo je bio solidan u Europi prethodnih sezona, ali sigurno nije pobijedio jedan Liverpool ili odigrao neriješeno s Arsenalom usred Londona, pišu srpski mediji

Igrači Fife diljem svijeta od 5. listopada uživaju u novoj verziji (21) jedne od najpopularnijih video-igrica gdje se mogu 'obračunati' sa svojim najboljim prijateljima, online 'prijateljima', obitelji, užom, širom, a za to im na raspolaganju im stoji preko 700 klubova i reprezentacija.

Međutim, među njima nema srpske nogometne reprezentacije, kao ni najboljih srpskih klubova - Partizana i Crvene Zvezde.

Stoga su srpski mediji zaključili da američka (op.a. Srbi tvrde da je kanadska) tvrtka EA Sports "njih ponižava, a Hrvate veliča".

Tako Objektiv piše u da "u igrici ne postoji nijedan srpski klub, pa čak ni Crvena Zvezda koja već četiri godine igra veoma zapaženu ulogu u Europi". Dalje navode da "u igrici nema ni srpske reprezentacija što je zaista veliki propust, s obzirom da su sudjelovali na Mundijalu u Rusiji, a da je hrvatska reprezentacija tu i da imaju više nego dobre ocjene".

Susjedi su, nažalost, u krivu jer u Fifi 21 i dalje nema 'vatrenih' jer Šuker nije prihvatio ponudu EA Sportsa od 100 tisuća eura.

Srbi također tvrde da je zagrebački Dinamo bio "solidan u Europi" prethodnih sezona, ali da "sigurno nije pobijedio jedan Liverpool ili odigrao neriješeno s Arsenalom u Londonu".

HotSport je otišao još dalje pa predlaže svim Srbima koji igraju Fifu da pređu na Pes (Pro Evolution Soccer) jer "tamo uvijek ima srpske reprezentacije, a često se nađu i klubovi".

Da stvar bude jasna, kvaliteta kluba ili reprezentacije nije ono što određuje hoće li biti u igrici nego autorska prava koja Fifa očito ne posjeduje za srpsku reprezentaciju i klubove. 

Najčitaniji članci