Obavijesti

Sport

Komentari 1201

Srbija tuguje: Danska osvojila svoje drugo europsko zlato...

Srbija tuguje: Danska osvojila svoje drugo europsko zlato...
11

Rukometašima Danske pripalo je finale Europskog prvenstva. Slavili su protiv Srbije 21-19. Srbima nije uspjelo pobijediti ih drugi put. Danska je novi europski prvak

VIDEO

Danska je ponovno europski prvak. Nakon 2008. godine Danci su opet stigli do zlatne medalje na Europskom prvenstvu. U finalu su slavili protiv domaćina Srbije rezultatom 21-19.

Srbi, koji su Dance dobili u skupini, nisu uspjeli ponoviti podvig. U drugom međusobnom ogledu bolji su bili rukometaši Danske koji su se okitili najsjajnijom medaljom. Srbija će se morati zadovoljiti srebrom, dok su hrvatski rukometaši ranije izborili broncu protiv Španjolske.

Danska se od samog početka postavila kao izraziti favorit u finalu i bez obzira na glasnih 20.000 ljudi u beogradskoj Areni, reprezentativci Ulrika Wilbeka smireno su do samoga kraja sve držali u svojim rukama. Najbolji je u danskim redovima i ovaj put bio Mikkel Hansen koji je izluđivao golmana Srbije Darka Stanića. Na kraju je zabio čak devet golova čime je samo potvrdio da je s pravom proglašen najboljim lijevim vanjskim na prvenstvu.

Srpski junak iz polufinalne utakmice protiv Hrvatske skupio je u finalu velikih 15 obrana, no na drugoj strani još je bolji bio Niklas Landin sa 19 obrana. Najviše je kod domaćina Srbije zabio Rajko Prodanović (4), a potpuno su zakazali Momir Ilić, koji je zabio dva gola iz 11 pokušaja, od čega samo jedan iz igre, te Marko Vujin također sa samo dva gola.

Danskoj je to drugo zlato u povijesti europskih prvenstava. Prvo su osvojili 2008. pobijedivši u finalu Hrvatsku. Danci su osvojili još tri bronce i time su jedna od najuspješnijih reprezentacija svijeta.

Srbi po medalje došli sa šajkačama na glavi

Nakon što su hrvatski rukometaši preuzeli svoje medalje i s visoko podignutim hrvatskim zastavama proslavili broncu, na red su došli srpski rukometaši. A oni su na podij izašli sa šajkačama na glavi. Predvodio ih je na oduševljenje 15-ak tisuća navijača njihov izbornik Veselin Vuković sa šajkačom koja neodoljivo podsjeća na kapu kakvu je nosio ratni zločinac Ratko Mladić.  

Finale EP-a

  • Srbija - Danska 19-21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1201
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'