Obavijesti

Sport

Komentari 51

'Srbi uvijek u povijesti otvaraju neke fronte, a pored njih samih, neprijatelj im uopće ne treba...'

'Srbi uvijek u povijesti otvaraju neke fronte, a pored njih samih, neprijatelj im uopće ne treba...'
8

Od Piksija Stojkovića nisam vidio pomoć. Ako je upola dobar izbornik kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega. Srbija je taktički neuredna, nema momčad, primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao!

VIDEO

Joško Gvardiol je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti s 20 godina! U toj dobi na toj razini nisu igrali ni Modrić ni Zvone Boban ni Veliki Žuti Prosinečki ni Šuker ni moj Bokšić. I on je svjestan svoje kvalitete, za razliku od Kovačića, koji nije svjestan koliko je dobar, rekao je na HTV-u Joško Jeličić pa dodao:

- Jedino me bilo strah jer Joško nema djevojku i znam pouzdano da sponzoruše stoje u niskom startu i znaju njegovu cijenu na Transfermarktu bolje nego Fabrizio Romano!

Pokretanje videa...

Baka i djed Joška Gvardiola 01:18

Dakako, svi svjetski stručnjaci hvale Gvardiola, a Tomislav Ivković upozorio je na opasnost uoči Japana:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na kraju utakmice s Belgijom svi su naši igrači popadali, fizički i pishički su se potrošili. Odigrali su odlično 60, 65 minuta, dok Belgija nije ušla na sve ili ništa. Naši su dečki pokazali ogroman karakter, to mogu samo pravi igrači, prave momčadi, kad je teško. Japan je slabiji od Španjolske, bez ikakvog okolišanja, i više nam odgovara. Španjolci nam ne leže, ali i s Japanom smo na SP-ima odigrali dvije teške utakmice, 0-0 i jedva 1-0.

Livaković je na trenutke djelovao malo nesigurno.

- Nije uhvatio jednu dugu loptu i nakon toga možda je bio malo nesiguran, ali primio je jedan gol u tri utakmice, branio je odlično.

Pa se vratio na našeg idućeg suparnika:

- U utakmici Japana i Španjolske na trenutke kao da smo gledali susret kadeta i seniora što su im Španjolci radili. A onda kad se prebace, Japanci djeluju kao sasvim druga momčad. Svaki su put počeli loše, ali protiv Njemačke i Španjolske su okrenuli.

Dotaknuo se i ispadanja Njemačke sa SP-a.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium

- Kod nas bi rasformirali savez, maknuli predsjednika, nikoga ne bi bilo, da na dva SP-a za redom ispadnemo u skupini, kao što se dogodilo Njemačkoj. Njezin je problem što u prvenstvu ima jako puno stranaca, a Nijemci koji su rođeni u Njemačkoj, a stranog su porijekla, nemaju njemački mentalitet, te gene.

I na kraju - suđenje. I opet repovi.

- Penal koji sudac nije dao Urugvaju u 55. minuti... Nismo više pametni, ne znamo uopće više po kojim kriterijima odlučuju je li penal ili nije. Pa u 90. minuti, zašto se ni VAR nije javio?! Nova su pravila i ne znam ni kako komentirati. A bila je to utakmica koja odlučuje o prolasku.

Marijo Strahonja tvrdi da u 55. minuti nije bio penal za Urugvaj, jer kontakt nije bio dovoljnig intenziteta, ali onaj u 90. minuti na Cavaniju je sudac trebao dosuditi.

Joško Jeličić na početku se osvrnuo na cijeli SP:

- Mijenja se nogometna karta svijeta. Južna Koreja i Japan su prošli, Saudijska Arabija je ostavila puno bolji dojam nego prije, pa Afrinanci poput Maroka, Senegal je i bez Sadia Manea odigrao jako dobro, Tunis je pobijedio Francusku... Europa se mora zapitati.

A onda se Jela bacio na temu Srbija. Prije utakmice Srba i Švicaraca govorio je:

storyeditor/2022-12-02/PXL_NEW_021222_97219553.jpg

- Britanski su tabloidi 'Modra lasta' za srpsko žutilo. Ali susjedi u povijesti uvijek otvaraju fronte i traže neprijatelje, a pored njih samih, ne trebaju im neprijatelji! Od Piksija Stojkovića u prve dvije utakmice nisam vidio pomoć. Ako je upola dobar izbornik kao što je bio veličanstven igrač... Imao sam čast, ne i zadovoljstvo, igrati protiv njega, ali još nisam svjestan njegove vrijednosti kao izbornika. A ambicije koje su postavljali... Na temelju čega? Pobjede nad Portugalom, Norveškom, u redu, ali treba u kontinuitetu razvijati kult reprezentacije da bi imali maksimalna očekivanja.

Nakon pobjede Švicaraca je nastavio:

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Serbia v Switzerland

- Utakmicu bih mogao usporediti sa stanjem u državama Srbiji i Švicarskoj. Srbija je vrlo taktički neuredna momčad i nisam vidio rad i utjecaj izbornika. Srbija nema momčad, ima odlične pojedince, a Švicarska nema takve klase, ali ima momčad, uređen sustav. Piksi je 'igrao desnog bočnog', skakao, primao se za glavu, komentirao suđenje... Što sve odaje nesigurnost. Onda su i igrač ulazili u konflikte. Neverbalna je komunikacija trenera jako važna. A kad pogledate kakve igrače imaju, iz kojih klubova... No primili su osam golova, osvojili jedan bod i ćao!

Kamerunac Aboubakar dobio je drugi žuti karton u 93. minuti nakon što je zabio Brazilcima za 1-0.

- I ja bih skinuo dres da sam zabio Brazilu u 93. minuti za pobjedu. A da imam takvo tijelo stalno bih hodao bez majice! - našalio se Jeličić i na kraju se osvrnuo na teorije zavjere.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Cameroon v Brazil

Naime, nekadašnji Realov napadač Hugo Sanchez izjavio je da je Španjolska pustila Japanu da izbjegne Hrvatsku pa Brazil, a u petak je krenula priča da je Portugal pustio Južnoj Koreji, čiji je izbornik Portugalac Bento.

- Hugo Sanchez je bio vrhunski strijelac, dok ne progovori. Čujem da su sve kladionice u stečaju koliko je ljudi to prepoznalo i sad imamo gomilu milijunaša - ironično je prokomentirao Jela.

DALIĆA DIRNULA GVARDIOLOVA FOTOGRAFIJA S MAJKOM:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka