Obavijesti

Sport

Komentari 3

Srcem za djecu: Mamić, Rađa, Rozga u humanitarnoj akciji

Srcem za djecu: Mamić, Rađa, Rozga u humanitarnoj akciji
1

Humanitarno-sportsko-glazbeni spektakl "Srcem za djecu" (25. travnja 2014.) ima za cilj pomoći u nabavi uređaja za Kliniku za dječje bolesti KBC Split

VIDEO

U Splitu će se 25. travnja održati humanitarno-sportsko-glazbeni spektakl 'Srcem za djecu', koji ima za cilj pomoći u nabavi uređaja za Kliniku za dječje bolesti KBC Split. Organizatori akcije, hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM, sa svojim partnerima/suorganizatorima, udrugom 'Naš mali svijet', splitskom sekcijom Hrvatskog zbora sportskih novinara, RNK Split, HNK Hajduk, Nogometnim savezom Splitsko-dalmatinske županije pozvala je veliki broj sportaša, estradnih zvijezda i uglednika, koji su se rado odazvali akciji.

- Hvala svima na ovoj akciji. Želja nam je da odjele dječje kardiologije i hematoonkologije splitske bolnice, kojima gravitira gotovo dva milijuna ljudi, opremimo potrebnim aparatima, kako bi mogli efikasnije liječiti naše male pacijente - kazao je predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split Neven Pavlov.

Idejni tvorac i pokretač cijele akcije, koju su danas došli podržati Jelena Rozga, Jole, Pero Kozomara, Goran Vučević, Danijel Zagorac i brojni drugi sportaši i estradnjaci, je predsjednik CRO UNUMA Dragan Primorac.

- Želja nam je skupiti dovoljno sredstava i ja sam siguran kako će 25. travnja stadion Park mladeži biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Splićani su poznati humanitarci i ja vjerujem da ćemo skupiti potreban iznos. A prvih 70.000 kuna danas je doniralo Upravno vijeće bolnice Sv. Katarina - otkrio je Primorac, te dodao kako će u sportsko estradnom programu nastupiti mnogi uglednici iz svijeta sporta, glazbe, biznisa, medija i dr. 

Uz bogati glazbeni program s nastupom Gorana Karana, Alena Nižetića, Đanija Stipaničeva, Klape Cambi Split, Olivera Dragojevića, Dreleta i drugih, odigrat će se i iznimno atraktivna revijalna nogometna utakmica između ekipa Hrvatskog zbora sportskih novinara, ekipe CRO UNUM-a i ekipe 'Humane zvijezde' u kojoj će sudjelovati brojni članovi CRO UNUM-a među kojima su: Ivica Šurjak, Igor Štimac, Goran Vučević, Robert Kovač, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Boris Novković, Giuliano Đanić, Tony Cetinski, Franjo Arapović, Vilson Džoni, Zlatko Vujović, Zoran Primorac, Dino Rađa, Marko Babić, Petar Krpan, Vlatko Džolonga, Branko Cikatić, Miki Rapajić, Joško Jeličić, Darko Butorović, Tomislav Erceg, Marko Bogdan, Vedran Runje, Nenad Pralija, Stipe Andrijašević, Igor Boraska, Deni Lušić, Boško Čavka, Dario Šimić, Damir Mihanović Čubi, Oliver Dragojević, Mate Bulić, Dražen Zečić, Marko Perković Thompson, Joško Čagalj-Jole, Ivica Mornar, Želimir Dundić-Dundo, grupa Dalmatino, Neno Ninčević, Ivan Katalinić i drugi.

Humanitarno-glazbeni događaj održat će se u petak, 25. travnja 2014. godine, a tijekom bogatog glazbenog programa, održat će se i nogometni susret djece najmlađeg uzrasta Splitsko-dalmatinske županije, nogometna utakmica novinara, sudaca, liječnika, odvjetnika te kao kulminacija nogometna utakmica tijekom koje će nastupiti članovi legendarnih 'kockastih' i niza proslavljenih hrvatskih sportaša, glazbenih umjetnika i dr.

Hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM je do sada realizirala neke od najvećih humanitarnih događaja u Hrvatskoj, među kojima su humanitarno sportsko – glazbeni spektakl 'Od srca' organiziran u Splitu, u suradnji s «Split Stars Team» na prepunom splitskom Poljudu 2007. godine u čast poginulih kornatskih vatrogasaca, spektakl 'Srcem za znanje' u Varaždinu 2008. godine pred više od 12.000 gledatelja u svrhu prikupljanja sredstava za početak rada Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, a taj događaj se smatra jednim od najvećih uspjeha humanitarnog djelovanja u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli