Obavijesti

Sport

Komentari 623

Srebro za 'barakude': Hrvatska nije uspjela, zlato pripalo Srbiji

Srebro za 'barakude': Hrvatska nije uspjela, zlato pripalo Srbiji
7

IZGUBILO SE OD BOLJIH Tako je to djelovalo u Riju za vrijeme cijele utakmice, Srbi su kontrolirali rezultat od početka do kraja te zasluženo pobijedili

VIDEO

Večeras u Riju nije išlo. Upisali smo svoj treći uzastopni poraz protiv istočnih susjeda i tako im prepustili titulu Olimpijskog pobjednika. Ipak, i srebrna medalja je fantastičan uspjeh.

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Do obrane zlata iz Londona 2012. nije se moglo, imali smo dominantnog protivnika, aktualne europske i svjetske prvake Srbe koji su došli do 'triplete', odnosno na te fantastične uspjehe dodali su i olimpijsko zlato.

> IZ ČETVRTINE U ČETVRTINU: OVAKO SU 'BARAKUDE' STIGLE DO SREBRA U RIJU <

Prvu smo četvrtinu bili na minimalnom zaostatku, držali smo korak koliko god se to moglo. Rezultat 3-2 otvarao je mogućnost 'potjere' za njima u nastavku, ali tamo su Srbi napravili visoku 5-2 prednost golovima Nikića, Gocića i Mandića. Čim bi mi zabili, oni bi vratili istom mjerom. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3-6 što je svakako Srbiji skinulo veliki teret s leđa.

Potvrdilo se rezultatom 3-2 u trećoj četvrtini za ukupnih 9-5. Kako bi okrenuli takav rezultat protiv izrazito moćnog protivnika poput Srbije, bilo nam je potrebno čudo. 

Water Polo - Men

Njihov Filip Filipović zabio je dva izrazito važna gola za stvaranje konstantno povećavanje prednosti, a pridružio mu se i Dušan Mandić koji je utakmicu završio s četiri postignuta gola.

U našim redovima jedini pucački raspoložen bio je Sandro Sukno (3 gola), dva je zabio Garcia, a po jedan Burić i Šetka. Takav skroman napadački učinak ispostavio se nedovoljnim za zlato, zlato koje je definitivno pripalo u ovom trenutku najboljoj svjetskoj vaterpolskoj momčadi.

Međutim, srebrna medalja na Olimpijskim igrama fenomenalan je uspjeh, 'barakude' su svakako zaslužile respekt za sve prikazano na turniru u Brazilu.

FINALE OLIMPIJSKIH IGARA: HRVATSKA - SRBIJA 7-11

(2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 623

VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...