Obavijesti

Sport

Komentari 1

Srna pucao po svom golu: Testirao sam mu reakcije...

Srna pucao po svom golu: Testirao sam mu reakcije...
1

Nije bio jako zaposlen, pa sam testirao njegovu reakciju (smijeh), rekao je Srna. Prejako vraćanje lopte glavom, golman Šahtara jedva je obranio

VIDEO

Nogometaši Šahtara u nedjelju su na najbolji mogući način iskoristili kiks kijevskog Dinama koji je dan ranije kod Karpatija poražen 1-0. Slavljem 3-0 kod Černomoreca preuzeli su vrh ljestvice. Do kraja tamošnjeg ligaškog nadmetanja preostala su tri kola u kojima će se klub iz Donjecka gostovati kod Metalurga iz Zaporožja i Simferopola, dok će u pretposljednjem kolu udomaćiti Dinamo u derbiju lige. Pogled na ljestvicu reći će da Šahtar ima 68 bodova, a Dinamo tri manje, odnosno sugerirati neizvjesnost do raspleta prvenstva. Nedjeljnu pobjedu za službene klupske web-stranice prokomentirao je kapetan momčadi i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.
Rano ste postigli pogodak...
- Nisam ja postigao pogodak (smijeh)...
Šahtar, ili preciznije Jadson (6. minuta iz penala, op.a.), ga je postigao. Je li takvo otvaranje utakmice bila zamisao trenera (Mircea Lucescu)?
- To nam je bio zadatak. U prošlome smo kolu imali tešku utakmicu protiv Zakarpatije, a sada protiv Černomoreca. Nije bilo lako budući da se oni bore za ostanak u ligi. Od uvodnih smo minuta bili koncentrirani na igru, a iz toga je i proizašao ovaj rezultat. Rano smo postigli pogodak, uslijedio je drugi... Stvorili smo mnogo prilika za gol u, po meni, našoj najboljoj utakmici u posljednjih mjesec ili mjesec i pol dana.
Jeste li očekivali pobjedu? Koliko je uopće zanimljivo igrati susret u kojem vam suparnik ne može odgovoriti?
- Sve momčadi protiv nas igraju na jednak način. Najvažnije nam je rano postići pogodak nakon čega se suparničke momčadi u pravilu otvore. A, što se otvori više slobodnog prostora, to se nama otvara više šansi za pogodak.
A zašto ste onda pucali prema svom vrataru Pjatovu?
- Nije bio jako zaposlen, pa sam testirao njegovu reakciju (smijeh).
Prejako vraćanje lopte glavom prokomentirao je i sam golman Šahtara koji je morao ragirati u 79. minuti kako bi izbacio loptu ispod grede:
- Mislio sam da će samo pogurnuti loptu prema meni, ali je bio jako udaljen, a i ja sam iskoračio s crte. Mislio sam da neće dobaciti do mene glavom, a ispostavilo se drugačije - objasnio je čuvar Šahtarove mreže, inače ukrajinski reprezentativac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše