Obavijesti

Sport

Komentari 6

Srna: Roma ima jaku vezu i napad, moramo biti spremni

Srna: Roma ima jaku vezu i napad, moramo biti spremni
1

"Gledao sam utakmicu protiv Juventusa. Imaju jaku vezu i napad. Sigurno je da nas ne čeka lagana utakmica, pogotovo što će nam biti prva nakon dva i pol mjeseca"

VIDEO

Dobro se osjećam, bit ću spreman za sljedeću pripremnu utakmicu. Već treniram u krugu suigrača - izjavio je za klupsku web-stranicu Šahtara hrvatski napadač Eduardo da Silva...

Hrvatski nogometni reprezentativac neko vrijeme nije konkurirao za Šahtarove ispite na Dubai Cupu, na kojem se momčad pripremala za nadolazeće ispite. Trenutačno su Šahtarovi nogometaši u Španjolskoj, također na brušenju forme.

- Već sutra, bude li sve u redu, igrat ću protiv Vitorije.

* Nedostaje li vam Donjeck?

- Malo. Vraćamo se za nekoliko dana. Lijepo nam je ovdje, ima mjesta za odmor, sobe su prostrane, može se lijepo naspavati.

Šahtar je posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao krajem studenoga prošle godine, a sljedeću će tek početkom ožujka. U međuvrememu ga čeka utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj će se ogledati protiv Rome.

- Naviknut sam na zimu i takve uvjete za igru. U Donjecku je sada hladno, ali ne smeta, meni je odlazak u Dubai i Španjolsku zapravo nešto novoga - kazao je Eduardo.

Press-služba ukrajinskoga kluba na razgovoru je zadržala i klupskoga kapetana, Darija Srnu.

* Kakve dojmove donosite iz UAE-a?

- Rezultatski gledano ne možemo biti zadovoljni. Ali, kao što sam već rekao, malo smo se opustili nakon uvodnog dijela sezone u kojem smo stekli dvanaest bodova prednosti pred kijevskim Dinamom i plasirali se u nokaut-fazu Lige prvaka. Također, dobro je što smo se porazima malo i spustili na zemlju. Međusobno smo porazgovarali, izvukli zaključke, zaboravili na ono što se događalo u Emiratima i okrenuli se Španjolskoj. Pobjeđivati se ne može uvijek, važno je izvući pouke i iste pogreške izbjeći u budućnosti.

Na upit o Romi, Srna je kazao:

- Gledao sam njihovu jučerašnju utakmicu protiv Juventusa (četvrtfinale Talijanskoga kupa, op.a.) u kojoj su slavili 2-0. Imaju jak vezni i napadački red. Sigurno je da nas ne čeka lagana utakmica, pogotovo stoga što će nam susret u Rimu biti prvi nakon dvoipomjesečne stanke. Moramo biti u potpunosti spremni i koncentrirani na utakmicu.

* Kaže se da nakon loših rezultata na pripremama slijede pobjede u službenim utakmicama.

- Nisam baš siguran u to... U posljednjih šest mjeseci ostvarili smo povijestan rezultat plasmanom u osminu finala Lige prvaka, bodovno smo odmakli Dinamu, a nije lako cijelo vrijeme držati visoku razinu igre. Koliko pamtim, prije no što smo osvojili Kup UEFA-e nismo blistali na trening-utakmicama. Vidjet ćemo što će biti, nadam se da će u Španjolskoj stvari krenuti nabolje.

Utakmicu protiv Rome Šahtar će na Olimpijskom stadionu igrati 16. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao