Obavijesti

Sport

Komentari 71

Srpkinji koju pamti Maksimir policajac zaprijetio - šamarima

Srpkinji koju pamti Maksimir policajac zaprijetio - šamarima
1

'NASILJE JE GLUPOST' Poruka je to dužnosnice srpskog nogometnog kluba Rad koju su policajci maltretirali uoči utakmice Crvene Zvezde i njenog kluba. Jedan je od njih otišao predaleko u izjavama...

VIDEO

Hrabra djevojka koja je utakmicu Dinama i Vardara 21. srpnja pratila na Maksimiru u dresu srpskog prvoligaša FK Rad je potpredsjednica istoimenog ženskog nogometnog kluba Jelena Polić.

Ona je ispričala srpskim medijima kako ju je jedan policajac žestoko izvrijeđao prije utakmice 14. kola muške nogometne lige između Crvene zvezde i Rada. Tu je utakmicu Zvezda dobila 2-1, a navijači domaćih, Delije, bili su smješteni na sjevernoj tribini, dok su gostujući bili u tzv. kavezu na južnoj.

'Za tebe je utakmica završena'

Jelena Polić rekla je za srpski Kurir kako je htjela pratiti utakmicu zajedno s ostalim navijačima, no jedan ju je policajac spriječio da tamo i ode.

- Nisu me htjeli pustiti na tribinu zato što na ulazu nije bila djevojka iz zaštitarske službe koja bi me pretresla. Jedan od pripadnika policije mi je rekao da bi me išamarao da je u civilu, a ne u uniformi. Rekao mi je - za tebe je utakmica završena - otkrila je za Kurir Jelena.

Potom ju je pretresao drugi policajac koji je pregledao njenu torbu u kojoj joj je bila sudačka oprema, budući da je prije utakmice Zvezde i Rada sudila svoj meč.

Uvjerio se da je sve u redu i zatim je Jelena ušla na južnu tribinu. Policajci su kasnije shvatili kako je ona prije svega sportašica i da je zaposlena u FK Rad i stoga su je morali pustiti da prati meč na miru. 

Klupska dužnosnica Rada kasnije je ostavila i objavu na Facebooku profilu.

Na istoj utakmici policajci su nasrnuli na gostujuće navijače, budući da su neki od Delija pokušali oteti zastavu navijačima Rada. Incident nije tragao dugo, nije bilo povrijeđenih.

Bila je i na Maksimiru - u dresu Rada

Krajem srpnja, Polić je posjetila i Maksimir gdje je pratila utakmicu Dinama i Vardara. Pohvalila se i fotografijom u dresu srpskog Rada što je odmah zapalilo javnost.

- Onima koji analiziraju moj dolazak u Hrvatsku šaljem tople pozdrave iz Zagreba. Ovdje se itekako zna za Rad. Poanta ove fotografije je promocija mog kluba u svakom trenutku, na svakoj lokaciji, u bilo kojem gradu - napisala je Jelena.

Neki su joj predložili da isto pokuša s dresom Zvezde ili Partizana, ali Jelena im je odgovorila da joj dresovi ta dva kluba ne trebaju za eksperimente te da ovo radi za promociju ženskog nogometa uz dodatak kako nije htjela nikoga provocirati.

- Došla si u dresu Rada i dogodilo se što se dogodilo. Ništa. Nedavno je reprezentacija Srbije U-14 u opremi gledala utakmicu na turniru Dinama gdje su mladi dinamovci igrali protiv Reala i tribine su bile pune. Svi su nas prihvatili kao nekoga tko želi gledati dobru utakmicu. Netko je tvoj potez mogao protumačiti kao provokaciju. Moj jednostavan savjet, poštuj gostoprimstvo i tuđu kuću jer time poštuješ i sebe i svoju kuću - napisao joj je tada jedan srpski navijač na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige