Obavijesti

Sport

Komentari 106

Srpski igrači složni: Mandžo je u najboljoj formi, a Luka mozak

Srpski igrači složni: Mandžo je u najboljoj formi, a Luka mozak
1

Mario Mandžukić postiže golove, ali je tip napadača koji ovisi o drugima. Imat ćemo manje problema ako zaustavimo Modrića, rekao je napadač Nantesa Filip Đorđević

VIDEO

Puno su pohvala na račun hrvatske reprezentacije istaknuli srpski nogometaši Filip Đorđević i Zoran Tošić koji su se u utorak družili s novinarima u trening-kampu ''orlova'' u Staroj Pazovi…

Srbija će u petak gostovati u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a naša bi reprezentacija pobjedom napravila golem korak prema jednom od prva dva mjesta. Naime, nakon četiri odigrane utakmice Štimčevi izabranici imaju deset bodova, koliko i vodeća Belgija, dok su Srbi na trećem mjestu sa samo četiri boda.

- Hrvatima puno više odgovora bod, ostali bi na velikoj prednosti. Nema razlike između ove i prethodnih utakmica, idemo na tri boda, bez obzira na atmosferu koja prati utakmicu - prenose srpski mediji Tošićeve riječi.

Veznjak moskovskog CSKA-a je dobio pitanje koga u hrvatskoj vrsti smatra najopasnijim.

- Ne bih nikog izdvajao, ali sigurno je da su Luka Modrić i Mario Mandžukić u najboljoj formi. No, imamo i mi dobre pojedince i hrvatski izbornik ima razloga razmišljati o nama.

Priznao je 25-godišnji nogometaš ipak da je Hrvatska favorit u Maksimiru.

- Hrvati su prethodnih godina imali dobre rezultate, dobru reprezentaciju, dugo su na okupu i počeli su kvalifikacije bolje od nas što ih izdvaja kao favorite. Ali, kada izađemo na teren, to će se zaboraviti, na snagu će stupiti kvaliteta i detalji koji mogu odlučiti utakmicu. Dobro ćemo se spremiti, pa ćemo vidjeti tko je bolji.

I napadač Nantesa Filip Đorđević je izdvojio iste pojedince u hrvatskoj reprezentaciji među onima na koje treba obratiti najviše pažnje.

- Hrvatska je dobra kao momčad, ima kontinuitet, što nama nedostaje posljednjih godina. Luka Modrić je mozak momčadi i najveća opasnost i treba obratiti pažnju na njega. Mario Mandžukić postiže golove, ali je tip napadača koji ovisi o drugima. Imat ćemo manje problema ako zaustavimo Modrića.

Osvrnuo se Đorđević i na tenzije koje prate ovu utakmicu.

- Među nama nema tenzije, koja je, vidim, prisutna. Za nju su odgovorni novinari, a mi se za ovu utakmicu pripremamo kao i za svaku drugu. Idemo na pobjedu, spremamo se napasti i uzeti tri boda. Ovo je sigurno najveća utakmica u mojoj karijeri do sada, ali samo po pitanju suparništva.

Za kraj je Đorđević istaknuo i kako smatra da je dobro što Hrvatsku mnogi vide kao favorita u predstojećem ogledu.

- Za nas je dobro što su Hrvati favoriti jer bismo mogli iskoristiti pritisak koji je veći s njihove strane. Ako se maksimalno koncentriramo i ako svaki igrač pokaže ono što zna, možemo se nadati dobrom rezultatu. S jedne strane je pozitivno to što se podcjenjuje naš napad jer smanjuje pritisak i na mene i na suigrače iz veznog reda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"