Obavijesti

Sport

Komentari 76

Srušeno "prokletstvo Lyona", Lovren "plivao" u trici Reala

Srušeno "prokletstvo Lyona", Lovren "plivao" u trici Reala
15

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Real Madrid je na svom terenu dobio Lyon iz osmog pokušaja. Slavili su 3-0 golovima Marcela, Benzeme i Di Marije...

VIDEO

Igrat ćemo na 0-0. Ne šalim se. Nije bitna ljepota, ništa nije bitno osim prolaza, rekao je trener Reala Jose Mourinho uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Lyona. No njegovi igrači nisu ga poslušali. Igrali su lijepo, ali i učinkovito. Golovima Marcela, Benzeme i Di Marije slavili su 3-0 protiv Lyona.

Prva utakmica na Gerlandu završila je 1-1, uslijedio je uzvrat, a sve osim prolaska Rela bilo je ravno čudu. No Real se, osim s Lyonom, morao boriti i s poviješću. Posljednji četvrtfinale Madriđani su igrali 2005. godine, šest sezona nisu prošli osminu finala, a protiv Lyona u sedam posljednjih utakmica nisu znali za pobjedu. Mourinhova misija bila je jasna. Proći Lyon i nakon devet godina čekanja vratiti naslov europskog prvaka u Madrid.

Ronaldo, Benzema, Özil, Di Maria... Čekalo se na neki njihov potez, no u prvih pola sata Real nije opasnije zaprijetio Lyonu. No onda je na scenu stupio lijevi bočni Marcelo. Nakon odigranog dvostrukog dodavanja s Cristianom Ronaldom, Marcelo je izbacio Chrisa, potom "povaljao" travu s našim Dejanom Lovrenom i zabio prvijenac ove sezone za 1-0 u 37. minuti utakmice. Lyon se dotad sjajno držao, bili su ravnopravna momčad, no raspali su se nakon gola. Madriđani su mogli zabiti još pokoji prije poluvremena, no na odmor se otišlo s 1-0.

Rezultat je i dalje bio koliko toliko "aktivan" za Lyon. Jer ako zabiju, osigurali su produžetke. Ali Lyon nije bio ni blizu gola. Real je bio puno bolji i zasluženo je poveo 2-0. Strijelac prvoga gola Marcelo ovoga puta bio je asistent. Dodao je Benzemi koji je ušao iza leđa obrane Lyona i svom bivšem klubu u 66. minuti srušio nade u prolazak dalje. Bio je to šesti gol francuskog napadača u posljednjih sedam utakmica. Igra Lyona potpuno se raspala, a Francuze je dokrajčio Di Maria golom za konačnih 3-0 u 76. minuti nakon neuspjelog pokušaja zamke zaleđa našeg Dejana Lovrena.

Do kraja utakmice Real je mirno čuvao loptu i proslavio ulazak u četvrtfinale Lige prvaka nakon šest sezona. Za to im je trebala pobjeda ili bod protiv kluba kojeg nisu uspjeli pokoriti u sedam posljednjih susreta. Osma je bila sreća...

Relovci obukli majice za podršku Barceloninom igraču Abidalu

Na kraju susreta nogometaši Reala napravili su hvalevrijedan potez. Svi su obukli majice za podršku Barceloninom 31-godišnjem nogometašu Ericu Abidalu kojem su liječnici nedavno otkrili tumor jetre. Abidala čeka operacija, a iz kluba vječnog rivala dobio je podršku. Svaka čast momci.

Kopenhagen nije pronašao čudo

U drugoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka Chelsea je imao kapitalnu prednost iz prve utakmice i gostovanja kod Kopenhagena (2-0).

- Trebamo čudo - rekao je igrač Kopenhagena i nekadašnji nogometaš Chesleaja Jesper Gronkjaer.

No čudo nije dobio. Chelsea je na kraju prošao dalje, a za to mu je bio dovoljan i rezultat 0-0.

Liga prvaka, osmina finala (uzvrat):

Real - Lyon 3-0 (Marcelo 37, Benzema 66, Di Maria 76) 

Chelsea - Kopenhagen 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani