Obavijesti

Sport

Komentari 8

Srušio 17 godina star rekord M. Johnsona i oduševio Bolta

Srušio 17 godina star rekord M. Johnsona i oduševio Bolta
2

Svjetski prvak iz 2015. Wayde van Niekerk sada je i olimpijski pobjednik te vlasnik novog svjetskog rekorda na 400 metara nakon što je srušio 17 godina stari rekord Michaela Johnsona

VIDEO

Wayde van Niekerk srušio je 17 godina stari rekord Michaela Johnsona istrčavši u finalu 400 metara za 43.03 što je 15 stotinki brže od legendarnog Johnsona. Izraz lica Usaina Bolta koji je taman kretao na pripreme za svoje finale 'stotke' sve je rekao. U prolazu je Bolt vidio Van Niekerkov rezultat i šokirao se kada je shvatio da je 24-godišnji Južnoafrikanac srušio legendarnog Amerikanca.

No Van Niekerk je i svjetski prvak iz Pekinga 2015. i nikako nije novost za atletski svijet, a ponajmanje za Bolta. Dapače, Južnoafrikanac je ove godine trenirao s Boltom i njegovim trenerom Glenom Millsom, a vidjevši ga na treningu, Bolt je prognozirao:

- Kada je došao u Jamajku rekao sam mu: 'Ti si jedini čovjek koji može srušiti rekord na 400 metara'. On je doista brz i ne posustaje. Za mene ovaj rekord nije nikakvo iznenađenje - dodao je Bolt nakon svoje utrke te odjurio čestitati svom prijatelju na svjetskom rekordu.

- Trenirao sam s njim dva tjedna, bio mi je nevjerojatna podrška i uzor. Na treninzima mi je rekao da ću srušiti rekord, a sada je došao do mene i rekao: 'Vidiš, rekao sam ti da ti to možeš' - priča Van Niekerk.

No Van Niekerk nije samo 400-metraš, čovjek trči sve, a tek su mu 24 godine. Ove godine postao je prvi čovjek koji je istrčao 100 metara ispod 10 sekundi, 200 ispod 20 i 400 ispod 44 sekunde. Samim time postavlja se pitanje i utrke s Boltom.

- Moja najdraža utrka je na 200 metara i volio bih se, kada odrastem, utrkivati s Boltom - rekao je Van Niekerk.

Trenira ga 74-godišnja baka

No uz ovog Južnoafrikanca veže se još jedna zanimljivost. Van Niekerka, naime, trenira 74-godišnja baka Anna Sofia Botha koja mu je još 2013. ukazala na neke probleme i s 200 metara ga prebacila na 400 gdje je sada svjetski rekorder i olimpijski pobjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...