Obavijesti

Sport

Komentari 21

Srušio se drugi put u sezoni! Trener: Ma igrat će Jure opet

Srušio se drugi put u sezoni! Trener: Ma igrat će Jure opet
3

Živ je i zdrav i nije gubio svijest. Jedino mu je žao što je taj događaj ostavio traga na njegove suigrače i ostatak važne utakmice odigrali su u šoku, kaže Mario Svaguša, trener igrača koji se srušio na utakmici

VIDEO

Postoje svi nalazi da je sposoban igrati. Htio sam ga izvaditi jer je signalizirao da se loše osjeća. U jednom trenutku je legao, ali nije gubio svijest, rekao je trener trećeligaša Zmaja Mario Svaguša. 

Igrač se srušio na Korčuli, nije bilo Hitne? Ugurali ga u kombi
Igrač se srušio na Korčuli, nije bilo Hitne? Ugurali ga u kombi

Njegov igrač Jure Pušić (20) srušio se na nedjeljnoj utakmici protiv Zagore.

Na snimci je izgledalo kao da je u nesvijesti, iako trener kaže da nije bio. Kad su ga suigrači podigli, nekoliko puta je klonuo. Nije izgledao kao netko tko je pri svijesti.

Živ je i zdrav, kaže trener

Na Facebook stranici 3. HNL jug objavljeno je kako ovo nije prvi put da se isti igrač srušio na utakmici. Posljednji put Jure se srušio u studenom 2018. godine u 90. minuti utakmice, a priložen je i delegatov zapisnik s te utakmice.

No njegov trener nije zabrinut.

- Na snimci se vidi i da ga ja odvodim u svlačionicu, a ostatak utakmice je proveo na klupi. Živ je i zdrav, jedino mu je žao i ne može si oprostiti što je taj događaj ostavio traga na njegove suigrače i ostatak važne utakmice odigrali su u šoku. Ne brinite, Zmaj će i dogodine igrati 3. HNL Jug, a Jure nogomet - rekao je trener Svaguša.

➡️ Slika prva: 11.kolo, 4.11. 2018, utakmica Primorac Stobreč - Neretvanac u 90. minuti na teren se srušio i izgubio...

Objavljuje 3. HNL jugNedjelja, 24. ožujka 2019.

Sve ovo na godišnjicu smrti Brune Bobana

Dogodilo se ovo točno na godišnjicu tragične smrti Brune Bobana. Mladi nogometaš Marsonije srušio se na travnjak 24. ožujka 2018. godine nakon što ga je lopta pogodila u prsa tijekom prvenstvene utakmice protiv Slavonije.

Borba za njegov život trajala je 40 minuta. Čitav stadion u Slavonskom Brodu se smrznuo. Muk i tišina na tribinama. Nitko nije otišao kući dok se na terenu vodila borba za mladi život. Hitna je brzo stigla, ali nažalost, Brunu nisu uspjeli spasiti. Kasnija je obdukcija pokazala da je preminuo od zatajenja srca.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:47

 

Na stadionu trećeligaša Marsonije tada nije bilo defibrilatora. Nije bilo ni vozila Hitne pomoći. Istina, Hitna je brzo stigla, ali pitanje je da li bi mladi 25-godišnji život bio ugašen da je pokraj terena bilo spremno vozilo s opremom za reanimaciju.

Ni godinu dana nakon jedne od najvećih sportskih tragedija u Hrvatskoj Marsonija, a ni ostali hrvatski trećeligaši i dalje nisu opremljeni defibrilatorima.

Malo bolji defibrilator stoji oko 9000 kuna, a na svojim ga utakmicama imaju samo prvoligaši i drugoligaši jer njih HNS obvezuje da pokraj terena moraju imati vozilo Hitne pomoći. Jedina promjena u godinu dana je ta da Marsonija nakon tragedije s Bobanom na svojim domaćim utakmicama ima Hitnu.

Većina ostalih trećeligaša je i dalje nema.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:41

Nažalost, ni liječnički pregledi niželigaških igrača koji svakog tjedna igraju utakmice pod najvećim naporima nisu detaljni. Igrači iz 3. HNL nam potvrđuju da se sve odrađuje prilično površno. Liječnici naprave EKG, spirometriju, te im izmjere kilažu i visinu. Ako je sve u redu, puste ih da odrade sezonu.

Ovo što se dogodilo na Korčuli pokazuje nam da smrt Brune Bobana nažalost nije promijenila gotovo ništa u hrvatskom nogometu. Valjda se ne treba dogoditi još jedna sportska tragedija pa da nadležni Savezi i klubovi reagiraju i omoguće igračima veću sigurnost na travnjacima na kojima provode svaki dan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani