Sport

Komentari 63

Stariji brat Harbaugh ipak bolji: Ravensi uzeli 47. Super Bowl...

Stariji brat Harbaugh ipak bolji: Ravensi uzeli 47. Super Bowl...

Novi NFL prvaci su Baltimore Ravensi koji su na 47. Super Bowlu u povijesti ovog sporta pobijedili 49erse 34-31. U bratskom dvoboju slavio je stariji John Harbaugh

Baltimore Ravensi novi su NFL prvaci! U 47. Super Bowlu pobijedili su San Francisco 49erse 34-31, a čovjek odluke bio je jedan od najboljih braniča u povijesti, legendarni Ray Lewis (37) poznat i kao veliki motivator u svlačionici.

- Ima li boljeg načina za otići u mirovinu? Kad se samo sjetim što smo sve prošli zajedno u ovom klubu. Igrači su odlazili i dolazili, ozljede prolazile, no mi smo uvijek ostali zajedno. I sada odlazim sa zalaskom sunca sa svojim drugim prstenom prvaka - rekao je Lewis kojeg mnogi obožavatelji ovog sporta smatraju najboljim srednjim linebackerom u povijesti.

No nije sve išlo kao podmazano za Ravense. Zbog problema sa strujom usred utakmice na Mercedes-Benz Superdome Areni u New Orleansu najgledaniji sportski događaj u SAD-u prekinut je na 35 minuta. A onda je krenulo, Baltimore je poveo 22 razlike, San Francisco stigao na samo dva poena zaostatka i uslijedila je zanimljiva završnica.

- Nikad to ne izgleda pretjerano lijepo, nikad nije savršeno, no to smo mi. Jednostavno, to su Ravensi - rekao je trener novog prvaka John Harbaugh nakon najduljeg finala u povijesti, trajalo je čak četiri sata i 14 minuta!

Upravo je obitelj Harbaugh dala posebnu zanimljivost ovom finalu pa su američki mediji utakmicu godine nazvali i Harbaugh Bowl. Na jednoj strani John, a na drugoj 15 mjeseci mlađi Jim. Ovoga puta slavio je stariji brat.

- Borili smo se, osjetili smo da ih možemo stići i nismo se osvrtali. Nažalost ostali smo kratki, no bila je to strašna utakmica - rekao je nakon poreza Jim čiji su 49ersi cijelu utakmicu lovili prednost. Pomogao im je i nestanak struje kod vodstva Ravensa 28-6 u trećoj četvrtini jer su nakon toga opasno smanjivali razliku.

Postigli su dva touchdowna u samo četiri minute, došli na 31-29, no više od toga nije išlo. Treći touchdown bio im je na samo pet jardi no do potpunog preokreta ipak nisu mogli. Baltimore je zasluženo slavio, a njihov Joe Flacco MVP je Super Bowla. Zanimljivo, Ravensima su ostali stopostotni u finalima. Ovo im je druga pobjeda u drugom Super Bowlu.

Braća Harbaugh nakon utakmice su čestitali jedan drugome na sredini terena. Njihov razgovor trajao je kratko, a pojedinosti je otkrio Jim.

- Rekao sam mu da sam ponosan na njega. Mislim da je i on meni isto odgovorio.

Najčitaniji članci