Sport

Komentari 15

Stepančić propušta SP! Karačić odbio operaciju zbog Hrvatske

Stepančić propušta SP! Karačić odbio operaciju zbog Hrvatske

Kao i kod Šege, nije drama i ako Karačić propusti prvi krug jer protivnici nisu najviša klasa i ne bude li mogao odmah, opcija je svakako da uđe u krug tijekom SP-a uoči kojeg će nas dva puta testirati Španjolska

Nažalost, pod dojmom svega što se dogodilo u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, rukometaši su u Poreču završili prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu (13. - 31. siječnja). Slijedi mali predah za Novu godinu i od 1. siječnja nastavak u Poreču u kompletnom sastavu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odnosno, kompletan koliko može biti jer Luka Stepančić definitivno neće na Svjetsko prvenstvo. Premda je njegovo operirano stopalo trebalo biti spremno za napore do početka priprema, još nije i, nažalost, bez njega ćemo morati u Egipat. Srećom, opcija za desnu stranu ima dovoljno, prije svega u Martinoviću, pa Iviću i Šebetiću.

Neizvjesna je situacija i s Igorom Karačićem kojeg muče prepone, ako se oporavi u sljedećim danima, priključit će se reprezentaciji. Pravo je rješenje operacija, ali naš Mostarac pod svaku cijenu želi u Egipat. O Marinu Šegi i njegovom gležnju zadnju će riječ dati Montpellier iako će biti u Poreču dok ne odleti u Francusku na kontrolni pregled. Nikad nije idealno, pa zašto bi bilo i sad. Inače, Červar je prekrižio višak krila, ostavši na Mandiću i Štrleku te Čupiću i Horvatu, mlade pivote Pribetića i Grahovca koji su bili pomoć za treninge, ali i Hrstića koji je igrao na Euru.

- Već mjesec dana imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom na neki način izbjegli smo operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu. Trenutno se nalazim u Mostaru sa svojim trenerima i fizioterapeutima i radimo sve da ubrzamo moj oporavak, da napravimo dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ćemo sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo - poručio je Karačić.

Kao i kod Šege, nije drama i ako propusti prvi krug jer protivnici nisu najviša klasa (Japan, Bahrein) izuzev ponešto Katara i ne bude li mogao odmah, opcija je svakako da uđe u momčad (odsad s 20 igrača) tijekom SP-a uoči kojeg će nas dva puta testirati Španjolska, 5. siječnja u Poreču i zatim četiri dana kasnije u Madridu nakon kojeg se vraćamo u Zagreb pa letimo za Aleksandriju 12. siječnja.

Konačan popis za drugi krug priprema za SP:

Najčitaniji članci