Obavijesti

Sport

Komentari 15

Stepančić propušta SP! Karačić odbio operaciju zbog Hrvatske

Stepančić propušta SP! Karačić odbio operaciju zbog Hrvatske

Kao i kod Šege, nije drama i ako Karačić propusti prvi krug jer protivnici nisu najviša klasa i ne bude li mogao odmah, opcija je svakako da uđe u krug tijekom SP-a uoči kojeg će nas dva puta testirati Španjolska

VIDEO

Nažalost, pod dojmom svega što se dogodilo u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, rukometaši su u Poreču završili prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu (13. - 31. siječnja). Slijedi mali predah za Novu godinu i od 1. siječnja nastavak u Poreču u kompletnom sastavu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Okupljanje rukometne reprezentacije 00:53

Odnosno, kompletan koliko može biti jer Luka Stepančić definitivno neće na Svjetsko prvenstvo. Premda je njegovo operirano stopalo trebalo biti spremno za napore do početka priprema, još nije i, nažalost, bez njega ćemo morati u Egipat. Srećom, opcija za desnu stranu ima dovoljno, prije svega u Martinoviću, pa Iviću i Šebetiću.

Neizvjesna je situacija i s Igorom Karačićem kojeg muče prepone, ako se oporavi u sljedećim danima, priključit će se reprezentaciji. Pravo je rješenje operacija, ali naš Mostarac pod svaku cijenu želi u Egipat. O Marinu Šegi i njegovom gležnju zadnju će riječ dati Montpellier iako će biti u Poreču dok ne odleti u Francusku na kontrolni pregled. Nikad nije idealno, pa zašto bi bilo i sad. Inače, Červar je prekrižio višak krila, ostavši na Mandiću i Štrleku te Čupiću i Horvatu, mlade pivote Pribetića i Grahovca koji su bili pomoć za treninge, ali i Hrstića koji je igrao na Euru.

- Već mjesec dana imam malo teži oblik upale pubisa. U dogovoru s reprezentacijom i s klubom na neki način izbjegli smo operaciju jer svim silama želim igrati na Svjetskom prvenstvu. Trenutno se nalazim u Mostaru sa svojim trenerima i fizioterapeutima i radimo sve da ubrzamo moj oporavak, da napravimo dobru rehabilitaciju. I u slučaju da sve bude dobro, i da me reprezentacija bude trebala, stavit ću se na raspolaganje. Dat ćemo sve od sebe da se oporavim za Svjetsko prvenstvo - poručio je Karačić.

Kao i kod Šege, nije drama i ako propusti prvi krug jer protivnici nisu najviša klasa (Japan, Bahrein) izuzev ponešto Katara i ne bude li mogao odmah, opcija je svakako da uđe u momčad (odsad s 20 igrača) tijekom SP-a uoči kojeg će nas dva puta testirati Španjolska, 5. siječnja u Poreču i zatim četiri dana kasnije u Madridu nakon kojeg se vraćamo u Zagreb pa letimo za Aleksandriju 12. siječnja.

Konačan popis za drugi krug priprema za SP:

  1. MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
  2. IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
  3. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
  4. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
  5. ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
  6. MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
  7. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
  8. ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
  9. MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
  10. ILIJA BROZOVIĆ–TSV HANNOVER-BURGDORF
  11. MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
  12. LUKA CINDRIĆ – BARCA
  13. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  14. JANKO KEVIĆ – RK NEXE
  15. MARKO MAMIĆ – SCDHFK LEIPZIG
  16. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  17. IVAN MARTINOVIĆ – THV HANNOVER-BURGDORF
  18. ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
  19. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
  20. JOSIP VEKIĆ – RK VARDAR 1961
  21. JOSIP ŠARAC – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica