Obavijesti

Sport

Komentari 1

Stigla zamjena za Horvata: 'Branč Osvajalec' u Nexeu...

Stigla zamjena za Horvata: 'Branč Osvajalec' u Nexeu...

Branko Tamše je pet godina vodio RK Celje Pivovarna Laško i za to vrijeme uspio osvojiti 14 od 15 mogućih trofeja. Proveo je i 9 mjeseci na klupi PPD-a Zagreb s kojim je osvojio hrvatski Kup i prvenstvo...

VIDEO

Rukometaši Nexea su praktički preko noći ostali bez trenera. Hrvoje Horvat je u četvrtak imenovan novim izbornikom hrvatske rukometne reprezentacije, a nakon toga je i podnio ostavku u klubu iz Našica nakon što je četiri i pol godine obnašao dužnost glavnog trenera.

Pokretanje videa...

Poruka novog izbornika Horvata 00:46

To je iznenadilo čelnike Nexea koji pak nisu imali puno vremena za potragu za novim trenerom već su morali brzo reagirati jer uskoro kreće nastavak sezone. Izbor je pao na slovenskog stručnjaka Branka Tamšea koji je prije dvije godine trenirao PPD Zagreb.

- Branko Tamše, 43-godišnji slovenski rukometni trener iz Velenja, nasljednik je Hrvoja Horvata na klupi RK Nexe. Predsjednik RK Nexe Josip Ergović i novi trener našičkih Gromova potpisali su danas ugovor prema kojemu bi slovenski stručnjak na klupi trebao biti u iduće dvije i pol godine - objavio je Nexe na svojim stranicama.

Branko Tamše je do svoje 28. godine igrao na poziciji desnog krila u ekipi Gorenja, no teška ozljeda koljena prerano je prekinula njegovu igračku karijeru. Odlučio se stoga za trenerski posao, bio je pomoćnik Ivici Obrvanu u Gorenju, čiju je klupu preuzeo 2009. godine te osvojio tri naslova prvaka Slovenije.

Pet godina je vodio RK Celje Pivovarna Laško i za to vrijeme uspio osvojiti 14 od 15 mogućih trofeja. Tamše je proveo i 9 mjeseci na klupi PPD-a Zagreb s kojim je osvojio hrvatski Kup i prvenstvo, ali nije se proslavio u Ligi prvaka. Smijenjen je nakon teškog poraza od Aalborga (30-20).

Naime, popularni Branč Osvajalec, kako su ga prozvali slovenski mediji zbog brojnih osvojenih trofeja u slovenskoj ligi i kupu, vodio je i najpoznatiji katarski klub Al Rayyan. Osim što je zaluđen rukometom, Slovenac u slobodno vrijeme svira klavir, bubnjeve i trubu.Trener koji iznad svega preferira rad, vrlo energičan i emotivan, puno analizira utakmice i voli mlade igrače. U slobodno vrijeme voli i glazbu, svira klavir, bubnjeve i trubu. 

Tamše neće imati puno vremena za afirmaciju u novom klubu jer već u ponedjeljak njegovu novu momčad čeka težak susret protiv Vardara u Seha ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao