Sport

Komentari 37

Stigle nove optužnice: Žužul je optužen za utaju 8,8 mil. kuna!

Stigle nove optužnice: Žužul je optužen za utaju 8,8 mil. kuna!

Optužnice još nismo dobili pa ne možemo komentirati, ali čim ih odvjetnici zaprime, očekujemo da će uložiti žalbu, rekao nam je glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić...

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv predsjednika Radničkog nogometnog kluba Split Slavena Žužula, bivšeg sportskog direktora kluba Nenada Pralije, tajnika Špira Barbarića i knjigovotkinje Snježane Blažević, a optužen je i klub kao pravna osoba. 

Optužnica je podignuta zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaje 8,8 milijuna kuna poreza, a optužene se tereti da su od lipnja 2010. do svibnja 2011. godine "na crno" isplaćivali igrače, trenere i djelatnike kluba, te tako utajili nešto manje od devet milijuna kuna poreza i doprinosa državi.

Podsjećamo, bivši sportski direktor Nenad Pralija i tajnik RNK Split Špiro Barbarić već su bili u pritvoru zbog istrage USKOKA zbog navodnog podmićivanja sudaca. Te su prijave odbačene ali su zato sad stigle nove, i to zbog neplaćanja obaveza državi.

- Optužnice još nismo dobili pa ne možemo ništa komentirati, ali čim ih naši odvjetnici zaprime očekujemo da će uložiti žalbe, rekao nam je glasnogovornik RNK Split Jerko Trogrlić.

Najčitaniji članci