Obavijesti

Sport

Komentari 176

Štimac: Do gola nije trebalo ni doći, nitko nije riješio situaciju

Štimac: Do gola nije trebalo ni doći, nitko nije riješio situaciju
1

Umor nije isprika. Svi smo imali dugu i tešku sezonu. Nismo mogli stisnuti kako smo željeli. Razočarani smo, nismo igrali kako je izbornik tražio, kaže Rakitić

VIDEO

Nakon šokantnog 1-0 poraza protiv Škotske na Maksimiru izbornik Igor Štimac, očekivano, nije imao razloga za zadovoljstvo prikazanim.

- Ne možemo se vaditi na termin jer je isti za Škote i za nas. Bili smo hendikepirani za neke igrače, ali dvije osnovne stvari nam nisu išle u prilog - nismo čvrsti ušli u utakmicu, a drugo, nismo bili precizni - rekao je Štimac, koji se osvrnuo na ključni trenutak, gol Snodgrassa u 26. minuti:

- Nije uopće trebalo doći do ove situacije. Maloney je povukao loptu, a tu je trebalo riješiti problem, nitko nije bio ispred njega.

Izbornik je počeo secirati nastup naših reprezentativaca počevši od Matea Kovačića, koji je na terenu bio jedan od rijetkih, koji je davao nadu za preokret.

- Mi smo i dosad htjeli oplemeniti igru kreativnim igračem. Svi moraju shvatiti da moraju igrati u oba pravca, nismo imali razloga uvoditi defenzivne igrače u igru. Pet motoričnih igrača Strachana, napravili su nam probleme - rekao je Štimac i označio nespremnost nekih igrača ključnim problemom:

- Perišić nije imao kontinuitet radi ozljede. Mandžukić se trudio, ali evidentna je iscrpljenost kod njega. Inače dominira, ali dobro su ga izblokirali, bio je potrošen. Uvođenjem Kranjčara pokušao sam natjerati igrače da živnu, ali previše su nabacivali lopte.

Izostanak Modrića itekako se osjetio.

- Nedostajao je puno, ali znali smo da njega neće biti. Nismo očekivali da to naprave kao Luka, ali da naprave na način da dođemo do pobjede, e, to smo očekivali. Premalo smo šutirali i prespori smo bili u dodavanju i prebacivanju strana.

Sammir je ponovno bio na meti zvižduka s maksimirskih tribina.

- Nemam razloga komentirati zvižduke. Danas je ponovno demonstrirao nogometnu kvalitetu. Nastojat ćemo se dignuti i biti još jači.

Nakon šoka reprezentativci nemaju previše vremena te već u ponedjeljak igraju prijateljsku protiv Portugala u Ženevi.

- Moram prvo vidjeti što se događa u svlačionici. Neću se izlagati opasnosti da se netko ozljedi. Igrat će oni koji su manje igrali, ali imat ćemo respektabilnu momčad jer igramo protiv takvog protivnika.

Rakitić: Umor nije isprika

Razočaranje porazom nisu skrivali ni dva Ivana - Rakitić i Perišić.

- Jako smo razočarani, nismo igrali kako je izbornik tražio od nas. Ovakvo nešto nam se ne smije dogoditi. Imamo još nekoliko utakmica za koje se moramo pripremiti. Umor nije isprika. Svi smo imali dugu i tešku sezonu. Nismo mogli stisnuti kako smo željeli - rekao je Raketa, a Perišić je dodao:

- Imali smo deset dana priprema, mislio sam da mogu odigrati jednu utakmicu, no nisam igrao na nivou. Trebamo što prije izvući pouke iz ovog susreta. 

Schildenfeld: Primili smo gol iz gluposti

- Ovome se nismo nadali, pogotovo kod kuće i protiv njih. Nije išlo kako smo htjeli. Ne bih volio tražiti alibi, na početku smo gubili duele, međutim to je nogomet. Izbornik nam je rekao da ovo neće biti laka utakmica, a primili smo gol iz gluposti - rekao je stoper Gordon Schildenfeld.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...