Obavijesti

Sport

Komentari 161

Štimac: Neka vas nosi ljubav prema domovini, a ne mržnja

Štimac: Neka vas nosi ljubav prema domovini, a ne mržnja
5

Po ove dvije utakmice, zagrebačkoj i onoj u Beogradu, bit ćemo obilježeni čitav naš život. Sve ostale utakmice past će u zaborav, rekao je hrvatski izbornik Igor Štimac

VIDEO

Sastav uvijek određujem noć prije ili čak ujutro na dan utakmice. Ne treba žuriti. Siguran sam da koga god izaberem, da će biti OK. Svaki od 25 igrača ostavit će dušu i tijelo na terenu za radost navijača, rekao je hrvatski izbornik Igor Štimac na konferenciji za novinare. 

Njemačke novinare zanimalo je jesu li domaći navijači i atmosfera prednost ili mana za hrvatske igrače.

- Vidjet ćemo. Meni je draže kad su samo naši navijači na stadionu. Ali nije mi ni mrsko kad su samo protivnički - rekao je Igor i dodao:

- Nadam se da će navijači isključivo bodrenjem biti naš vjetar u leđa. Pozivam da nas ne nosi mržnja prema protivniku, neka ih vodi ljubav prema Hrvatskoj. Pokažimo cijelom svijetu i Uefi koja nam dijeli packe kakva je Hrvatska. Budimo dostojanstveni.

Na konferenciji za novinare uz Igora Štimca bili su i Mario Mandžukić te Ivan Rakitić. Novinare je zanimalo hoće li Mandžo i Raketa mijenjati dres s nekim iz srpske reprezentacije.

- Nikad ne mijenjam dres. Ni u klubu. Ne znam zašto bih sad... Jedino ako me netko baš bude molio, Mario Mandžukić

- Ja ni u Bayernu ne mijenjam dres. Ne vidim razlog zašto bih sada mijenjao - rekao je Mandžukić, a ubacio se Štimac.

- Jedino ako ga netko jako zamoli...

- U tom slučaju, da - odgovorio je Mandžukić, a s njim se složio i Rakitić:

- Sve je Mandžo rekao. 

Mandžukić će se na utakmici namjeriti na Subotića. 

- Znam ga. Dosta puta sam igrao protiv njega. Igra u Borussiji i to sve govori o njemu. No spreman sam ja za njega. Na sve sam spreman. 

Štimac je rekao kako ne prati informacije iz srpskog tabora.

- Sve ću ih prikupiti dan prije utakmice. Sad sam koncentriran isključivo na nas. Ali evo, pozdravite mi Dekija (Dejan Stanković op.a.), želim mu svu sreću prvi povratku na teren - rekao je izbornik.

Jučer su reprezentativci odradili prvi trening na Maksimiru.

- Sjajna amtosfera. Mandžo je htio još pola sata trenirati, morao sam to prekinuti ha, ha, ha - rekao je Igor. 

Pitali su ga je li mu to najveća utakmica karijere.

- Nadam se da ću imati još puno velikih utakmica. Ono što razlikuje ovu zagrebačku i onu u Beogradu od svih ostalih je što ćemo po njima biti obilježeni čitav život. One ostale past će polako u zaborav - rekao je izbornik kojeg su pitali može li se ova utakmica usporediti s finalom protiv Zvezde u Kupu Jugoslavije.

- Ma to se ne može mjeriti. Ono je klupski trofej, u prvom mi je planu Hrvatska. Ovo je najznačajnija utakmica i ona će me obilježiti. 

Mandžukiću i Rakitiću neće smetati atmosfera.

- Meni to može stvoriti samo pozitivan pritisak. A vidim da i ostali igrači tako razmišljaju. Ovo će se pamtiti do kraja života, a ja se toga želim sjetiti s radošću - rekao je Mandžo.

- Svima je jasno kako se osjećamo. Svi vole igrati velike utakmice. A ove u reprezentaciji su posebne. Svi su uz nas, obitelj, prijatelji... Svi nam žele sreću - dodao je Rakitić.

Prvi trening bio je sjajan. Evo, Mandžo je htio ostati još pola sata. Morao sam to prekinuti, Štimac

U Schalkeu je igrao s Mladenom Krstajićem.

- Čuo sam se s njim. Veliki smo prijatelji. Uvijek se čujemo. Poželio mi je sve najbolje. Nismo puno pričali o utakmici - rekao je Rakitić, a ubacio mu se Štimac.

- Da, malo je tema nezgodna.

Škotski novinar javio se za komentar. Rekao je kako je čuo da Platini prijeti izbacivanjem Srbije i Hrvatske u slučaju nereda.

- To je mojoj Škotskoj jedina šansa da dođe do Brazila - rekao je.

- Drago mi je da Platini toliko brine o nama. Mislim da ima puno više problema negdje drugdje. Mi ćemo napraviti sve da ovo prođe u sportskim okvirima, sve nužno da pokažemo svijetu da smo prava nogometna nacija. Uvjeren sam da ni u Zagrebu ni u Srbiji neće biti problema. Pokazat ćemo se - rekao je izbornik.

Lijepa vijest na početku "presice"

Igor Štimac objavio je da zaklada "Vatreno srce" donira 150.000 kuna na pet udruga. Udruga "Hrabra djeca" dobit će 10.000 kuna, Nataša Popović 25.000 kuna, Marijan Kaldi 5000 kuna, Atilio Pavlović 10.000 kuna i Klaićeva bolnica 100.000. 

- Upita je bilo puno, nismo sve stigli pogledati, ali kad prođe utakmica, donirat ćemo na još pet adresa. Ljudi ni ne znaju da su izabrani. Razveselite ih vi s tom lijepom viješću - dodao je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"