Obavijesti

Sport

Komentari 72

Štimac poručio Jakobušiću: Baci plan u smeće, zapali to! To što se događa u Hajduku je gadljivo

Štimac poručio Jakobušiću: Baci plan u smeće, zapali to! To što se događa u Hajduku je gadljivo

Ako su iz udruge Naš Hajduk pošteni, neka se maknu od kluba, pustite klub da diše. Nastavljate s kriminalnim modelom otimanja i upisivanjem dionica na nezakonit način. I još imate diktatorske odluke, smtra Štimac

VIDEO

Okreni se onome što dolazi. To će biti natjecanje koje garantira osam utakmica Lige prvaka. Prihodi će se utrostručiti i oni koji u tom natjecanju krenu, nikad iz njega neće izaći jer će toliko financijski skočiti da ih nitko neće moći uhvatiti, poručio je izbornik Indije Igor Štimac čelnom čovjeku kluba s Poljuda.

Katalinić: Kalinića uvesti u 86. minuti kod 3-0? Nešto tu smrdi! Vejić: Leko nema igrače za 3-5-2
Katalinić: Kalinića uvesti u 86. minuti kod 3-0? Nešto tu smrdi! Vejić: Leko nema igrače za 3-5-2

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić svojevreno je predstavio plan Hajduka u nadolazećih nekoliko godina, a neke stvari i ne idu po njemu. Štimac je svojevremeno nosio dres 'bilih' te ih je vodio i s klupe, a danas je jedan od žeščih protivnika današnjim načinom upravljanja Hajdukom.

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

- Treba iskoristiti ovu priliku jer ide reorganizacija Lige prvaka. Pazi, Hajduk ima jedinstvenu priliku da se kvalitetno sjedne za stol. Ako stvarno volimo taj Hajduk, ajmo napraviti plan koji je dugoročan, pusti onu prezentaciju Hajdukove budućnosti. Baci to u smeće, zapali to, Jakobušiću, ako ovo gledaš. Bog ti dao, reci 'falio sam' - rekao je Štimac u emisiji 'Istinom do gola'. 

Bila je tema i udruga Naš Hajduk, kao i brojka od 42.000 članova.

- Svi smo ponosni na broj članova, ali prihod Hajduka od članarina je nula kuna. Grad, kao većinski vlasnik, nije imao muda, kao što nisu imali političke mudrosti, ni znanja ni moći jer su svi bili za ku..c. Nisu imali muda provesti ono što je Hajduku tada bilo potrebno. Javni natječaj, poziv zaintersiranim stranama da se jave za kupovinu većinskog paketa dionica i da se odabere netko tko je prihvatljiv.

 - Udruga Naš Hajduk, njihova ideja je bila kvalitetna, ušlo se sa srcem i dobrim idejama, ali je nakon nekog vremena otišlo krivim putem, pogotovo nakon smrti Žana Ojdanića. Osnovna ideja je bila da se kroz taj model Udruge Naš Hajduk dođe do 25 posto dionica koje će osigurati da niti jedan budući ili većinski vlasnik ne može promijeniti ime klubu i da ga ne može prelocirati iz grada Splita. Sad imate 30 posto dionica, zašto nastavljate s istim kriminalnim modelom otimanja Hajduku Hajdukovog i upis dionica na nezakonit način na vašu udrugu i diktatoriskih odluka poput ove da određeni navijači ne mogu kupiti ulaznice, ukoliko nisu članovi udruge Naš Hajduk... - rekao je Štimac i nastavio:

Zagreb: Trening reprezentativaca uo?i odlaska na utakmicu u Škotsku

- Ako ste pošteni, imate 30 posto koje ste stekli s Hajdukovom lovom, ne svojom, prekinute s tim. Pustite klub da diše, sad mu pomognite volontiranjem i upisom članova direktno u NK Hajduk. Neka se knjiži kao prihod Hajduku, pa neće uzimati pozajmice od udruge Naš Hajduk, koji će se knjižiti u dionice kasnije.

Hajdukova objava da ulaznice mogu kupiti samo članovi razljutila je mnoge navijače. 

- Sramota! Ta odluka je sramotna i diskriminatorna! Hajduk ima milijun navijača u Hrvatskoj, zašto im onemogućavate da kupe ulaznicu, ako nisu članovi?

U siječnju se navršilo 18 godina od transfera Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk.

- To je povijesni transfer. Hajduk je financijski vrlo malo sudjelovao u tom transferu, a profitirao jako puno. Daleko najviše. 

To je bio privatni novac?

- Jest, moj i Franje Pašalića. Isključivo naš novac. Vratili smo uloženi i nešto zaradili. Ali ni blizu kao Hajduk. Dao sam milijun eura taj transfer, Pašaliuć 500.000. 

ARHIVA - Split: Rijeka osvojila Hrvatski kup 2005. godine, prvi trofej nakon 26 godina

Je li vaša trenerska karijera uspješna?

- Je, ali ne u onom obimu u kojemu sam htio i u kontekstu kapaciteta i znanja koje imam. Jer dok sam bio igrač, isključivo sam razmišljao o trenerskoj karijeri. Pripremao sam se, upijao. I kao kapetan u nekom svojstvu ste i trener. Morate imate liderske sposobnosti, suflirati treneru što treba napraviti... Taj trenerski posao počinje za vrijeme igranja. Međutim kad se dogodio povratak u Hajduk, radio sam samo ono što drugi nisu htjeli. Nisam imao priliku baviti se onim što želim. Bio sam u klubu od jutra do mraka, krpao sam sve rupe, mora sam sve začepiti... tu je prošlo četiri, pet godina... 

Osvojili ste posljednje prvenstvo s Hajdukom 2005.

ARHIVA - Bratislava: Poznata lica nisu propustila popratiti uživo finalni susret Davisovog kupa

- Točno, to ne može nitko pobiti. Odluke su bile ispravno donešene, sačuvali smo prvu poziciju. 

Dinamo u hrvatskom nogometu ima najveću moć, najviše trofeja, svake godine igraju Europu, dominacija je ogromna...

- Dinamova moć je krenula od javnog djelovanja pokojnog predsjednika, kad su blistali u Ligi prvaka. Jednako je pomagao i Hajduku, Zagrebu... Nije zapostavljao druge hrvatske klubove. Kasnije sa Zdravkom i njegovim utjecajem u HNS-u. I pokojni gradonačelnik Milan Bandić je vrlo čvrsto davao suport Dinamu. Bio je to jasan znak moći zagrebačkog kluba. No mi smo tu dominaciju prekinuli od 2000. do 2005. s tri prvenstva, Zagreb je osvojio jedno i Dinamo samo jedno u tih pet godina. Sad malo i žalim zbog silne energije i svega što sam uložio u to... 

Francuska: 20 godina od najve?eg uspjeha hrvatskog nogometa

Mogu li svađe u Dinamu utjecati i na momčad?

- Mogu, apsolutno. Dinamo je igrački i organizacijski daleko iznad ostalih klubova u Hrvatskoj i jedino tko ih može zaustaviti su oni sami. Jedino oni sami sebe mogu zaustaviti. To sam govorio prije i to se sad pokazuje kao istina. Sigurno će se ova previranja oko moći odraziti na svlačionicu. Iako su svi igrači dobro plaćeni i plaćeni na vrijeme. Ali već su se pojavili stručni potezi da je vizija drugačija i pitanje kako će se odraziti na rezultate. I sad ću reći - ovo je jedinstvena šansa Hajduku da bude prvak!

Štimac je nezadovoljan Hajdukovom politikom dovođenja osrednjih igrača.

- Klub je autobusna stanica za "ansambl" igrače, koji ni po kojim kriterijima ne bi trebali tu biti. Možda kao gledatelji neke važne utakmice Hajduka, da vide što je atmosfera. Hajduk se mora okrenuti najvažnijem segmentu, a to je škola nogometa. I da vrata prve momčadi moraju biti otvorena za djecu. Hajduk je 2004. i 2005. bio prvak u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Ali cilj omladinske škole koju sam postavio nije bilo osvajanje prvenstva nego razvoj igrača za prvu momčad. 

Sad smo prodali dvoje djece, Ljubičiča i Biuka, riješili su ih se, jedan je otišao u LASK, drugi u Ameriku, da bi ansambl igrači ostali, da bi se preživjelo šest mjeseci. A ta dva momka su igrom slučaja ušli u prvu momčad, kad je bilo nebrojeno suspendiranih i ozlijeđenih igrača i nisu mogli sastaviti zapisniik. Silom prilika su oni igrali, ne planski. I potvrdili su se, bljesnuli, ali klub nije stao iza njih. 

U zadnjih godinu i pol dana, kaže Štimac, otišlo je 15-16 mladih igrača iz Hajduka, a o radu Hajduka opet je ponovio...

- Ma koliko sam puta pričao što se događa, koliko sam puta spomenuo i gradsko vijeće Splita i njihovu odgovornost, kriminalne poteze koji su se dogodili unutar našeg kluba, koje je još moguće i ispraviti. Zaustaviti otimanje klupskih dionica i njihov prelazak u ruke udruge građana, koja ima sama sebi svrhu, ničemu drugome. Dolje vlada nepotizam, neiskrenost, subjektivnost, tko god kaže nešto drugačije o Hajduku, toga proglašavaju neprijateljem, treba se osjećati ugroženo u gradu. To je gadljivo! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome