Obavijesti

Sport

Komentari 30

Stipe: Šimić je taj koji može povesti naš nogomet naprijed

Stipe: Šimić je taj koji može povesti naš nogomet naprijed
6

Stipe Pletikosa golman hrvatske reprezentacije govorio je o kvalifikacijama, HNS-u i korupciji, potezu Maleša i Dariju Šimiću kao pravoj osobi da preuzme kormilo

VIDEO

Hrabri potez Hrvoja Maleša svima je otvorio oči, a Dario Šimić je osoba bez mrlje u karijeri i životu. Pokazao je da želi raditi za dobro hrvatskog nogometa, kaže golman hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa komentirajući korupcijsku aferu u hrvatskom nogometu i HNS-u

24sata: Domaću ligu i HNS potresaju afere. Kako komentirate potez Hrvoja Maleša?

Fifa i Uefa ne žele politiku u sportu, no kod nas drukčije ne ide, previše je različitih interesa

Izgleda da je sazrelo vrijeme da se stvari koje su se godinama gurale pod tepih raščiste. Iako je nogomet puno izgubio svih ovih godina, nikad nije kasno, a superhrabri potez Maleša svima je otvorio oči. Poznato je da Uefa i Fifa ne toleriraju uplitanje politike u sport, no moje je mišljenje da se kod nas to drugačije ne može riješiti.

24sata: Jedan od kandidata za čelnika HNS-a je Dario Šimić...

Živciraju me izjave bivših reprezentativaca koji kritiziraju i pametuju: ‘Treba ovo, treba ono...’, a nitko ne bi zasukao rukave i podmetnuo leđa. Dario je osoba bez mrlje u karijeri i životu, sa sindikatom je pokazao da zna i želi raditi za dobro hrvatskog nogometa. On je osoba koja nas može povesti naprijed.

Svi samo kritiziraju i pametuju, a nitko ne bi zasukao rukave,ljute ga prazne priče i obećanja

24sata: Izborili smo Euro 2012. Jesu li ovo bile najteže kvalifikacije do sada?

Jesu. Zbog pritiska javnosti. Argumentirane kritike nas dodatno motiviraju, no neargumentirane pogađaju one koji se slabije nose s pritiskom. 

24sata: Je li bilo problema u svlačionici i odnosu s izbornikom?

Atmosfera nikad nije bila upitna. Nije bilo ni ‘familijarne atmosfere’ s izbornikom, ni klanova, ni ispada. Ako je netko i prešao liniju, izbornik je to riješio na pravi način. Slaven ima našu punu podršku, moju prije svih. Vjerovao je u mene kad su mnogi sumnjali, zato sam mu i posvetio obranu onog zicera protiv Latvije u Rijeci. On je fantastičan trener i odličan čovjek.

Zdravlje me služi, vjerujem da najbolje godine tek dolaze,uskoro će proslaviti 33. rođendan

24sata: Što je donio sastanak igrača nakon Grčke?

Danas smo puno iskreniji i više brinemo jedni o drugima. Trebali smo to napraviti i prije, no znate kako je, obično reagiraš tek kad padneš na dno.

24sata: Što Hrvatska može napraviti na Euru 2012.?

Možemo pobijediti Irsku i s puno samopouzdanja krenuti na oglede s Italijom i Španjolskom. Imamo razloga za optimizam, pogotovo jer će i Španjolci i Talijani doći na EP s igračima koji će imati po 60-ak utakmica u nogama.

24sata: Kako vi, kao jedan od suvlasnika Hajduka, gledate na svoj klub?

Još stoji taj dug od 80.000 eura, koje sam pristao zamijeniti za dionice, no još ih nisam dobio. Pokušao je Mate Peroš to riješiti, ali otkad je on otišao, sve je stalo. Volio bih se jednom vratiti, kao igrač ili u upravu.

Možemo dobiti irce i onda će lakše biti s italijom i španjolskom, o šansama na Euru 2012.

24sata: Kao predsjednik?

Zašto ne? Imam puno poznanstava i veza, mislim da bih jednoga dana bio dobar predsjednik Hajduka.

24sata: Predsjednik Pletikosa, sportski direktor Ivan Leko i trener Igor Tudor?

Prijatelji smo, sigurno bismo dobro surađivali. Leko još aktivno igra, a Tudor se školuje, radi, uči i mogao bi biti dobar trener. Kod nas je jedino problem što treba biti dobar sa svima, a on tu baš ne pliva najbolje...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"