Obavijesti

Sport

Komentari 1

Što će RB s Albonom? Vraća se Alonso, Lewis čeka novi ugovor

Što će RB s Albonom? Vraća se Alonso, Lewis čeka novi ugovor

Dok su neki konstruktori već predstavili svoje vozače za sljedeću sezonu, neki još nemaju ni jednog sigurnog u bolidu. Fernando Alonso vraća se u svoj Renault, dok bi mogli gledati i Schumacherovog sina u Haasu

VIDEO

Lewis Hamilton (35) još nije potpisao novi ugovor s Mercedesom, ali teško je za očekivati da će Lewis krenuti u postavljanje rekorda u nekom drugom bolidu jer je ipak Mercedes trenutno daleko ispred ostalih konstruktora što se tiče kvalitete bolida. No, Mercedes nema problema s vozačima, ali neki konstruktori su još u procesu rješavanja kadrovske križaljke za novu sezonu. 

Schumijev sin uskoro vozač F1?
Schumijev sin uskoro vozač F1?

Velika nagrada Portugala pred nama je ovaj vikend, s kvalifikacijama u subotu 24. listopada te utrkom dan kasnije, a neki vozači već znaju u kojem će bolidu nastaviti novu sezonu. Pa krenimo u predstavljanje konstruktora za sljedeću sezonu.

Mercedes

Portuguese Grand Prix

 

Lewis Hamilton - čeka potpis ugovora
Valtteri Bottas - potvrđen za sljedeću sezonu

POGLEDAJTE VIDEO: Lewis Hamilton vježba

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

O njima ne treba trošiti puno riječi. Bottas pokušava parirati Hamiltonu i uspije mu to s vremena na vrijeme, ali Hamilton je i dalje neosporivi vladar F1 te Toto Wolf neće puno mijenjati za sljedeću sezonu. Vozače ima, nadmoćan bolid je tu i sve je spremno za lov na nove titule. 

Ferrari

Belgian Grand Prix - Race - Spa-Francorchamps

Charles Leclerc - potvrđen za sljedeću sezonu
Carlos Sainz - potvrđen, stiže iz McLarena

Osigurao je talijanski konstruktor dva dobra mlada vozača na kojima će se graditi, ali valja istaknuti da je njihov bolid još daleko od najboljih te su i za sljedeću sezonu najavili kako će tražiti moguća rješenja za motor i bolid, a teško je to očekivati. Stiže Sainz iz McLarena, a nakon mnogih nesuglasica odlazi Sebastian Vettel

Red Bull

Tuscan Grand Prix - Preparation Day - Mugello

Max Verstappen - ima višegodišnji ugovor
Alexander Albon - nije mu sigurno mjesto 

Nedodirljivi Max ima svoje sigurno mjesto te je Red Bullov projekt u lovu na Lewisa Hamiltona. Izvlači maksimum iz bolida, lovi postolja, a drugi vozač u Red Bullu je miljama daleko. Tako bi nakon lutanja Alexander Albon mogao opet završiti u 'rezervnoj momčadi' odnosno AlphaTaurija. Spominje se kako bi na njegovo mjesto mogli doći Nico Hülkenberg ili Pierre Gasly

McLaren

70th Anniversary Grand Prix - Preparation Day - Silverstone

Daniel Ricciardo - stiže iz Renaulta
Lando Norris - potvrđen za sljedeću sezonu

Stižu im i Mercedesovi motori, a sa spomenutim bi dvojcem trebali bi ih i češće gledati na postolju. Sainz odlazi u Ferrari, stiže Ricciardo i trebala bi to biti jedna lijepa priča.

Renault

Abu Dhabi Grand Prix - Qualifying - Yas Marina Circuit

Fernando Alonso - potvrđen za sljedeću sezonu
Esteban Ocon - potvrđen za sljedeću sezonu

Nakon odlaska Ricciarda, vraća se Fernando Alonso koji je u Renaultu bio svjetski prvak. Partner će mu biti Ocon, ali Esteban je već znao biti otpisan usred sezone pa se tu spominje i Pierre Gasly.

Aston Martin

Portuguese Grand Prix

Sebastian Vettel - stiže iz Ferrarija
Lance Stroll - potvrđen za sljedeću sezonu

Tata Stroll ostavio je svog sina, a zahvalio se Sergiju Perezu. No, osim novog sponzora, doveo je i novo veliko ime - Sebastiana Vettela uz kojeg bi Lance još trebao stasati. 

Alphatauri

FORMULA 1 HEINEKEN PORTUGUESE GRAND PRIX 2020

Nema potvrđenih vozača za iduću sezonu

Kako su Gasly, Albon i Kvyat ugovorima vezani uz Red Bull, još nije poznato u kojoj će momčadi oni završiti. Spominje se i dolazak Yukija Tsunode iz Formule 2, a AlphaTauri bi kao RB-ov mlađi brat mogao rotirati vozače.

Haas

FORMULA 1 HEINEKEN PORTUGUESE GRAND PRIX 2020

Nema potvrđenih vozača za iduću sezonu

Günther Steiner ne vidi više rješenja u Kevinu Magnussenu i Romainu Grosjeanu. Moguća rješenja spominju se u Sergiju Perezu i Nici Hülkenbergu, a u bolidu Haasa bi mogao završiti i Mich Schumacher, sin Michaela Schumachera. Spominje se i Nikita Mazepin, sin ruskog milijardera Dmitrija čiji bi otac sigurno 'pogurao' konstruktora za sina.

Alfa Romeo

Portuguese Grand Prix

Nema potvrđenih vozača za iduću sezonu

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi nisu više pod ugovorom, ali spominje se kako će Finac produžiti ugovor. A tko će biti s njim, to je pitanje. Vjerojatne opcije su juniori - Mick Schumacher, Callum Ilott i Robert Shwartzman.

Williams

British Grand Prix - Race - Silverstone

George Russell - potvrđen za sljedeću sezonu
Nicholas Latifi - potvrđen za sljedeću sezonu

Trenutno imaju dvojicu vozača na gridu, ali spominje se moguć dolazak Pereza koji bi donio i neke nove sponzor. Russell je Mercedesov vozač pa je pitanje što će biti s njim ako Williams odluči dovesti 'Checa'. 

Bilo kako bilo, čeka nas uzbudljiva sezona s nekoliko promjena, a mnogo se spominje dolazak Micka Schumachera pa bi tako ubrzo opet mogli gledati slavno prezime u Formuli 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora