Sport

Komentari 56

Što je s penalima? Komisija bez zamjerke na prošlo kolo HNL-a

Što je s penalima? Komisija bez zamjerke na prošlo kolo HNL-a

Apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru, stoji u priopćenju sudačke komisije

Prošlo kolo HNL-a imalo je neke sporne situacije poput izvođenja penala Rijeke i Hajduka koje je, po mišljenju sudačkih TV eksperata, trebalo ponoviti, ali u redovnom izvješću komisija to nije spomenula.

"KNS HNS-a nakon analize 24. kola Super Sport HNL-a izražava zadovoljstvo i apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru. Svi važni incidenti interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e ili poštivajući duh PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su potvrdom “činjeničnih odluka“ ili intervencijom u okviru VAR protokola", stoji u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: VAR soba

Podsjetimo, napadač Istre Ante Erceg napravio je neviđeni eksces na Aldo Drosini u utakmici protiv Rijeke (0-2) kad je poderao blok sucu Jakovu Titliću nakon što mu je ovaj pokazao drugi žuti karton. Nedugo nakon toga se ispričao, a još čeka kaznu disciplinskog suca Alana Klakočera koja bi trebala biti objavljena u srijedu.

Titlić je dosudio penal za Rijeku nakon što je Galilea srušio Obregona. Bivši sudac Darko Cvitković u emisiji Studio HNL na MAXSportu rekao je da je igrač Istre trebao dobiti žuti karton, no sudac mu ga nije pokazao. Također, zbog utrčavanja igrača Rijeke prilikom Jankovićeva penala Titlić je trebao ponoviti izvođenje, kazao je Marijo Strahonja u emisiji Stadion na HTV-u.

Jankovićev penal možete pogledati OVDJE.

'Očekujem da suci budu pažljiviji'

Sličan problem imao je Patrik Kolarić kod penala Marka Livaje u utakmici Hajduka i Lokomotive (3-4). Yassine Benrahou utrčao je nekoliko koraka u šesnaesterac dok je napadač Hajduka izveo udarac, ali ponavljanja udarca nije bilo, a trebalo ga je biti, složila su se oba bivša prvoligaška suca.

- Golmani su opterećeni duplom kontrolom i od pomoćnog suca i od VAR sobe, a suci bi trebali gledati poprečnu liniju kaznenog prostora pa očekujem da u budućnosti budu pažljiviji - rekao je Strahonja.

Livajin penal možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci