Obavijesti

Sport

Komentari 7

Što oni rade na SP-u? Hrvatska pobijedila Uzbekistance 31-1!

Što oni rade na SP-u? Hrvatska pobijedila Uzbekistance 31-1!

Već nakon prvih osam minuta bilo je 12-0. Kasnije su igrači koje vodi Vjekoslav Kobešćak popustili s intenzitetom, ali svejedno dovoljno napunili mrežu Uzbekistana

VIDEO

Mladi hrvatski vaterpolisti uzrasta do 20 godina odradili su utakmicu kojoj nije, zapravo, ni mjesto na jednom svjetskom natjecanju. Ne na Svjetskom prvenstvu. U trećem nastupu u skupini A SP-a u Pragu Hrvati su pobijedili vršnjake iz Uzbekistana 31-1.

Iako je svaka riječ manje-više suvišna, ovakve utakmice ne idu u korist apsolutno nikome. Ni Hrvatskoj ni sirotim Uzbekistancima, a još manje gledateljima. Postoje li uopće takvi da gledaju nešto slično sve 32 minute. A u bazenu... Već nakon prvih osam minuta 12-0. Kasnije su igrači koje vodi Vjekoslav Kobešćak popustili s intenzitetom, ali svejedno dovoljno napunili mrežu Uzbekistana koji, usput, na ovom turniru igra s tri do četiri godine mlađim igračima!? Točno 80 sekundi prije kraja zabili su i jedini gol, odnosno, više su im se Hrvati smilovali, fer i korektno. Čak i malo više od Rusa i Talijana koji su ih dobili 38-1, odnosno 40-1. Čak i slabašna Argentina 30-7. Ovakve pozornice ipak nisu prikladne za sve.

Čudo od djeteta: Latica je imala 89 obrana na EP-u u vaterpolu!
Čudo od djeteta: Latica je imala 89 obrana na EP-u u vaterpolu!

Ono što je, pak, najbitnije, slijedi sutra već u 9 sati. Zadnja utakmica skupine protiv Rusije za prvo mjesto. Rusija je danas remizirala s Italijom (9-9) pa će nama, budući da smo Talijane dobili 13-12, biti dovoljan i bod za čelo skupine i izravan plasman u četvrtfinale.

- U toj su utakmici sigurno Rusi prikazali zanimljivu i dobru igru. Fizički su oni uvijek jaki. Ova ruska momčad ima dvojicu jakih centara. Oni nisu plivački moćni, ali kada se pozicioniraju na dva metra, tada su stvarno jaki. Nadalje, Rusija ima dvojicu ljevaka. Na lijevoj strani je s kapicom broj 10 (Žabkin) igrač koji troši najviše lopti, koji je neki vid organizatora njihove igre. Mislim čak da im je vratar najbolji dio momčadi. Vrlo dobro brani - kazao je o sutrašnjim protivnicima izbornik Kobešćak, koji je danas poštedio Tina Brubnjaka, vjerojatno i našeg najboljeg igrača.

- Njega smo malo štedjeli. Ima problema s leđima, nogom. Dosta toga se vuče, ne samo u njegovom slučaju, još pokoja manja ozljeda s priprema. Nije to ništa strašno i veliko, svi igraju, jedino Brubnjaka nismo htjeli opterećivati. Mislim da ćemo protiv Rusa biti kompletni, a ako i bude problem, bude li osjećao bolove, nećemo forsirati. Zato jer smo ipak osigurali osminu finala, u najgorem slučaju smo drugi, pa nema potrebe jurišati.

Hrvatska - Uzbekistan 31-1 (12-0, 8-0, 5-0, 6-1)

Poredak: Hrvatska 6, Rusija 5, Italija 3, Argentina 2, Uzbekistan 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani