Obavijesti

Sport

Komentari 12

Što se to kuha kod Cedevite?! Složili su fenomenalan roster

Što se to kuha kod Cedevite?! Složili su fenomenalan roster
1

Košarkaši Cedevite već su pet godina apsolutni vladari hrvatske košarke, no takve uspjehe ni blizu ne postižu na međunarodnim natjecanjima. Ove sezone odlučili su se na drastične promjene u rosteru...

VIDEO

Godine neuspjeha u ABA ligi i europskim natjecanjima nagnali su čelnike Cedevite da sastave kompetentnu momčad koja će moći mnogima pomrsiti račune. Novi trener Sito Alonso dobio je potpunu slobodu od kluba da sastavi momčad prema svome guštu, a on im je odgovorio dovođenjem sedmorice stranaca i to dokazane i renomirane igrače.

Košarkaši Cedevite već su pet godina apsolutni vladari hrvatske košarke, no takve uspjehe ni blizu ne postižu na međunarodnim natjecanjima. Tako su se čelnici kluba odlučili na veliki iskorak koji će im, kako se nadaju, donijeti veće uspjehe u ABA ligi i europskim natjecanjima.

Sito Alonso napravio je zaista sjajan posao u sastavljanju momčadi. Dovedeni su prekaljeni igrači koji su se već dokazali u Europi te koji bi mogli itekako pomoći Cedeviti. Među novim pojačanjima pronašli su se i rođak Russella Westbrooka, Justin Cobbs te Elgin Cook, inače sin legendarnog Alvina Robertsona. 

Cobbs (27) je došao iz francuskog Le Mansa, a tamo je ostvario zaista zavidne brojke. Amerikanac igra na poziciji 1 i 2, a prosječno je zabijao 14 koševa po utakmici te dijelio 6 asistencija. Osim toga igrao je i u NBA, ali samo ljetnu ligu i predsezonu. Rođak mu je Russell Westbrook, a bilo bi predivno kad bi igrao barem upola kao bratić i već bi tad bio veliko pojačanje za Zagrepčane.

Let za Zagreb rezervirao je i Elgin Cook (25) koji igra na poziciji krilnog centra.  Cook je prošlu sezonu igrao u dresu njemačkog Ludwigsburga a tamo je imao pristojnu statistiku prosječno zabivši 12,93 koša i 4 skoka po utakmici. Cook je inače sin legendarnog Alvina Robertsona čije uspjehe nema ni smisla nabrajati da ne zasjenimo njegovog sina.

U Dom sportova je stigao još jedan playmaker, a ime mu je Josh Magette (29). On ima i iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta, a u dres Atlanta Hawksa je prošle sezone odigrao 18 utakmica prosječno postižući 3 asistencije. Puno više minuta dobio je u njihovoj G-league momčadi Erie BayHawks gdje je prosječno zabijao 15 koševa i dijelio 10 asistencija, što su zaista fantastične brojke.

James Bell (26) je još jedan Amerikanac koji se preselio u Zagreb, i aktualni je osvajač Eurokupa s turskom Darušafakom. Krilni centar je prosječno zabijao 9 koševa i imao 6 skokova, a vrhunac karijere doživio je u izraelskom Hapoel Holonu gdje je zabijao lijepih 15 koševa po utakmici.

Nakon četvorice Amerikanaca, red je došao na dva Brazilca i Španjolca s kojima se trener Cedevite susretao tijekom karijere i koji zna sigurno koje su njihove mogućnosti. Tu je renomirani bek šuter Vitor Benite (28), inače brazilski reprezentativac pod ravnanjem Aleksandra Petrovića.

Najbolje individualne rezultate je imao u španjolskoj Murciji, gdje je prosječno zabijao 11,41 koševa po utakmici. Da ne bude usamljen u svlačionici Cedevite, pridružio mu se brazilski centar Augusto Lima (27), inače njegov suigrač iz Murcije. To je igrač vrlo lijepe biografije, a nosio je dresove Granade, Unicaje, Murcije, Reala, Bešiktaša i na kraju Xinjiang Guanghuija. Najbolje partije je pružao u Murciji postižući 10 koševa i 7 skokova po utakmici.

Kao šlag na kraju i kompletiranje rostera, stigao je slavni Španjolac koji je sa reprezentacijom osvajao zlato i broncu na Eurobasketu, a ime mu je Pablo Aguilar (29). Nastupao je za Real Madrid, Gran Canariju, Valenciju i Zaragozu. Posljednju sezonu je u dresu Gran Canarije imao 6 koševa i 4 skoka po utakmici.

I to je to. Operativci Cedevite su napravili zaista sjajan posao nadajući se kako je upravo ova sezona stvorena za veće uspjehe. Stvorena je prava legija stranaca, a ostalo je samo pet igrača od prošle sezone. Trener Sito Alonso je radio momčad po svome guštu, a sada je na njemu da te sve igrače ukomponira u pravu klapu. Poletnu, atraktivnu, neumoljivu. Ekipa koja će izazvati strah kod svake momčadi. Nova sezona u ABA ligi počinje 28.9, a već u prvom kolu će se Cedeviti suprotstaviti Partizan. Neka igre počnu!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani