Obavijesti

Sport

Komentari 8

Stocktonov mali postaje Hrvat: Da je malo viši, bio bi u NBA-u

Stocktonov mali postaje Hrvat: Da je malo viši, bio bi u NBA-u
1

NAŠI KORIJENI Majka Nada vuče hrvatske korijene po prezimenu Baričević, a David Stockton (25) dolaskom u KK Cedevitu odmah bi uzeo i hrvatsku putovnicu

VIDEO

U Cedeviti su ovoga ljeta na cijeni sinovi poznatih očeva. Priča se o Duji Dukanu, sinu Ivičinu, ali i o Davidu Stocktonu (25), koji bi odmah posegnuo i za hrvatskom putovnicom.

Za realizaciju te ideje samo treba imati nadu. Preciznije - Nadu. Njegova majka, Johnova supruga Nada, vuče hrvatske i crnogorske korijene po svojim roditeljima koji su se prezivali Baričević i Stijepović.

David bi zbog toga došao do državljanstva i za Cedevitu bi igrao kao domaći igrač.

- Nije još potpisao, sigurno neće potpisati do kraja tjedna jer su trener Veljko Mršić i sportski direktor Matej Mamić u SAD-u na Ljetnoj ligi - javili su iz Cedevite da posao još nije dovršen.

No interes postoji s obje strane. Baš kao što je to njegov otac radio 20 sezona u dresu Utah Jazza, David je zadužen za organizaciju igre. Igrao je za Sacramento Kingse u NBA-u i Reno Bighornse u razvojnoj ligi NBDL.

- Odlično ga poznajem jer smo igrali puno puta jedan protiv drugog - kaže Tomislav Zubčić, koji je lani igrao za OKC Blue u istoj ligi.

Misli da je dobra ideja da završi u njegovu bivšem klubu.

- Cedevita je jako dobar klub za mlade igrače, to primjeri poput Marka Arapovića najbolje pokazuju. A o Stocktonu mogu reći samo najbolje riječi.

Ipak, ne podsjeća previše na oca, rekordera NBA lige po broju asistencija i ukradenih lopti.

- David je jako brz, ima dobar šut i savršeno razigrava sve suigrače. Da je viši od 180 cm, sasvim sigurno bi bio NBA igrač - kaže Zubčić.

Stockton bi dobivenim državljanstvom postao potencijalni reprezentativac. Pa ako se opet odlučimo za strance, da barem uzmemo ovog, donekle domaćeg... 

Hakeemova kći u Novom Zagrebu

Abi Olajuwon stigla je u Novi Zagreb početkom 2012. godine, no nije ostavila trag kao otac Hakeem, jedan od najvećih.

Strawberryjev tata bejzbolaš

DJ Strawberry bio je u Ciboni godinu i pol dana, a za financije nije morao brinuti jer je otac Darryl zaradio više od 30 mil. dolara.

Brat najboljeg sportaša Srbije

Milorad Čavić uzeo je olimpijsko srebro 2008., a te je sezone njegov brat Daniel zaigrao za košarkaški klub Zabok u A-1 ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'