Obavijesti

Sport

Komentari 47

Stojko: Svaka mu čast, bila je to banana kao iz udžbenika...

Stojko: Svaka mu čast, bila je to banana kao iz udžbenika...
1

Zabio je samo pet poena uz šut 1-7 i slabih 3-6 iz slobodnih bacanja, ali sa sedam skokova, pet asista i ključnom blokadom Šarić je pokazao zašto je takva zvijer

VIDEO

Blokada Darija Šarića na Pauu Gasolu za pobjedu hrvatskih košarkaša nad Španjolcima (72-70) oduševila je ljubitelje košarke u Hrvatskoj, a posebno čovjeka čiju su karijeru obilježile blokade - Stojka Vrankovića.

- Fenomenalan osjećaj za vrijeme i prostor, školsko čitanje akcije protivnika... Svaka mu čast, bila je to blokada iz udžbenika - komplimentirao je Šarićev potez “drniški orao”.

Starije ljubitelje košarke Šarićeva blokada podsjetila je na Stojkovu na Monteru iz 1996., kad je u Barceloni u zadnjoj sekundi finala donio Panathinaikosu prvi naslov prvaka Europe.

- Ja sam ipak bio drukčiji igrač od njega, puno viši i puno statičniji, ali sam učio kako blokirati protivnika od najboljeg učitelja, Kreše Ćosića. Darijo je puno brži, pokretljiviji i skočniji od mene, a očito ima i urođen osjećaj, što je presudno. Možete imati visinu i duge ruke, ali ako nemate osjećaj za igru, i ne znate kad skočiti, onda nema ništa ni od blokade - pojasnio je Stojko.

Šarićevu ocu Predragu jasno je da bi Dario bio tragičar da nije bilo te blokade.

- Primio je Mirotićevu tricu, a jedino to nije smio, pogodio samo jedno bacanje, a onda mu je Bog vratio za pošteni odnos. Ništa bez srca i obrane, oni su ih vratili s -13, sad samo tako treba nastaviti - kaže tata Šarić.

Naš drugi legendarni centar, Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, oduševljen je cijelom našom reprezentacijom.

- Košarka je timska igra, nije to tenis, u kojem ovisiš sam o sebi. Svi su dali nešto - rekao je Rađa i dodao:

- Pokazali su muda, što se kod nas dugo nije vidjelo, zato im skidam kapu do poda! Ali polako, brzo padamo u euforiju, počnemo pričati o medaljama i pi...rijama, treba ostati s obje noge na zemlji.

Darko Planinić je prevaga

Iako i dalje zagovara tezu da je trebalo voditi još jednog centra, čisto zbog širine rotacije, Rađu je najviše oduševio Darko Planinić.

- On je, po meni, ključni igrač ove reprezentacije. Ne toliko zbog igre koliko zbog treninga, koji je podignuo na višu razinu. Zlatno pravilo sporta je da kako treniraš, tako i igraš, a on ima strahovitu energiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...