Obavijesti

Sport

Komentari 13

Stop svima osim prvoligašima! Što to znači za utakmice Kupa?

Stop svima osim prvoligašima! Što to znači za utakmice Kupa?

Na temelju preporuka epidemiološke struke obustavljaju se sportska natjecanja osim za sportaše prve, druge i treće kategorije u pojedinačnim sportovima i seniorskim ekipama

VIDEO

Premijer Andrej Plenković najavio je da nove mjere imaju za cilj zaštitu zdravlja građana u borbi protiv korona virusa, a stupaju na snagu od ove subote te da će biti na snazi sve do 21. prosinca.

Što one znače za sportska događanja?

Broj zaraženih danas je premašio 4000 pa su predstavljene nove mjere s ciljem suzbijanja korona virusa. 

Na temelju preporuka epidemiološke struke i na temelju konzultacija sa svim nadležnim ministarstvima donesene su sljedeće mjere:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obustavljaju se sportska natjecanja i treninzi osim za sportaše i sportašice prve, druge i treće kategorije i to u pojedinačnim sportovima i seniorskim ekipama u najvišem stupnju natjecanja - rekao Plenković i nastavio:

Plenković: Mjere na snazi od subote, vrijede do 21. prosinca
Plenković: Mjere na snazi od subote, vrijede do 21. prosinca

- Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz pridržavanje epidemioloških preporuka. Također, obustavlja se rad teretana, fitness centara i sportskih rekreacijskih centara - rekao je premijer i zaključio:

- U ovom trenutku se moramo odreći nekih navika i komoditeta što predstavlja naš stil kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Pitanje je sada što to, pak, znači za, primjerice, utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se neki prvoligaši 15./16. prosinca prema rasporedu trebaju sastati protiv nekih niželigaša. Kao Hajduk protiv Zagreba, Dinamo protiv Rudeša...

Dosta je nejasnoća u zraku, a HNS će se tek oglasiti...

Zagreb: 49. Malonogometni turnir Kutija šibica, polufinale, Pizzeria Stari Zagreb, Borongaj lugovi - CB Dobermann

Jedna stvar je jasna, a to je da ove godine nećemo gledati legendarnu Kutiju šibica. Trebala je to biti jubilarno 50. izdanje malonogometnog turnira koji je u Hrvatskoj prvi put debitirao 1970. godine, no zbog epidemioloških mjera i stanja oko korona virusa organizatori su odlučili odgoditi. Sve je trebalo započeti, tradicionalno, krajem studenom, i trajalo bi do kraja prosinca, ali ove godine ćemo biti uskraćeni za majstorije s malih terena Doma sportova.

 - Na žalost svih ljubitelja malog nogometa, ustanova Upravljanje sportskim objektima kao organizator najvećeg malonogometnog turnira u regiji obavještava javnost da se ove godine zbog epidemije COVID 19, odgađa jubilarno 50. izdanje MNT Kutija šibica - navodi se u priopćenju.

- Naime, zbog trenutne situacije sa epidemijom COVID 19 u RH te Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja od 20.studenog 2020. godine, donesena je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, a sva sportska natjecanja mogu se održavati isključivo bez gledatelja", dodaje se u priopćenju organizatora koji ističe da "s obzirom da 50. izdanje ovog turnira zaslužuje veliki spektakl te sportske dvorane pune ljubitelja malog nogometa i Kutije šibica odlučeno je da se turnir ove godine neće održati.

Organizator napominje i da će zato iduće godine, uložiti veći napor da turnir bude još bolji, kvalitetniji i spektakularniji.

- Bez gledatelja, MNT Kutija šibica bila bi samo prazna kutija bez svojih šibica, te se nadamo da ćemo kraj 2021., tradicionalno, iako s godinom prekida završiti sa spektakularnim izdanjem 50. MNT Kutije šibica - kaže se u priopćenju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića