Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
94 komentara

Strah od nereda: Malta je na nogama, nikad toliko policije

Niti jednu momčad u povijesti gostovanja na Malti nije dočekalo toliko specijalaca, redara, policajaca... Bili su čak i tjelohranitelji u odijelima... Za svaki slučaj...

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
94 komentara

Nikad nisam vidio takvo osiguranje. Ali nikad! Cijeli aerodrom je bio praktički zatvoren. Pokušao sam se fotografirati s Lukom Modrićem, ali tjelohranitelji su me odgurnuli, ispričao je Gianluca Lia , malteški novinar koji je dočekao hrvatsku reprezentaciju.

Zabrana dolaska hrvatskih navijača na gostujuće utakmice još stoji. Uostalom, HNS je podsjetio službenim dopisom.

- Sustav prodaje ulaznica na Malti ne predviđa prodaju hrvatskim navijačima. Još jednom molimo naše navijače da se suzdrže od putovanja i pokušaja kupnje ulaznica. Naime, Nogometni savez Malte je odlučio ne prodavati ulaznice hrvatskim državljanima te će provoditi striktnu kontrolu posjedovanja ulaznica i osobnih dokumenata - stoji u službenom priopćenju HNS-a.

Na Malti su u strahu još od kvalifikacijskog susreta 2005., kad su hrvatski huligani, pri kraju utakmice, počeli s demoliranjem stadiona, gađanjem svih koji su im bili u dometu, a kraval se nastavio i nakon susreta. Svi na stadionu postali su taoci huligana. Igrači i stručni stožer hrvatske reprezentacije ostali su zatvoreni u svlačionicama. Nažalost, nekoliko državnih dužnosnika Malte i dopredsjednik Nogometnog saveza ozlijeđeni su i prevezeni u bolnicu. Stoga su Maltežani na aerodrom doveli vjerojatno sve raspoložive snage koje imaju, uključujući i posebne tjelohranitelje koji su “patrolirali” u odijelima... Za svaki slučaj.

Naši partneri pišu
Message