Obavijesti

Sport

Komentari 132

Strahonja: Moglo je biti penala za Hajduk, a Caktaš nije kriv za lom noge i nije zaslužio karton

Strahonja: Moglo je biti penala za Hajduk, a Caktaš nije kriv za lom noge i nije zaslužio karton

Bivši prvoligaški sudac pohvalio je suđenje u derbiju Dinama i Hajduka, a o delikatnom zaleđu Špikića tvrdi: Upitno je koliko je rame unutra. Trebamo raditi na boljem softveru

HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Stadion pohvalio je Darija Bela za sudački kriterij u derbiju Dinama i Hajduka u petom kolu HNL-a (4-1).

- Nije bilo igranja rukom Ivanušeca u devetoj minuti (Hajduk tražio penal, op.a.). Morala se dogoditi tiha VAR provjera, to je sjajno odradio i tu nema nikakve dileme - kazao je Strahonja.

Pokretanje videa ...

Milimetarsko zaleđe Darija Špikića i poništeni gol Dinama u 21. minuti?

- Jedino je upitno koliko je duboko rame ušlo unutra. VAR suci su dugo radili provjeru. Ovdje se radi maksimalno o centimetru, dva. Mi vidimo koliko je nama teško reći, a imali smo cijeli dan. Ja bih im dao za pravo, a trebamo raditi na boljem softveru. U deficitu smo kamera, a ako se radi o greški, radi se o jednom centimetru. Ipak mislim da je odluka ispravna.

Sažetak utakmice Dinamo - Hajduk možete pogledati OVDJE.

Villarreal poklanja ulaznice za Hajduk uz jeftini prijevoz busom
Villarreal poklanja ulaznice za Hajduk uz jeftini prijevoz busom

Deset minuta poslije Lukas Grgić je na drugoj strani pao nakon kontakta sa Stefanom Ristovskim.

- Bilo je kontakta, kasnije si je i Grgić sam skinuo majicu. Ima elemenata za penal, ali lopta nije bila blizu i nitko ne bi bio sretan da se sude ovakvi penali. Sudac je to mogao suditi, ali je osjetio temperaturu derbija i odlučio da to nije za penal - smatra bivši sudac.

Čačić: Umjetna trava? Ne želim davati alibije svojim igračima
Čačić: Umjetna trava? Ne želim davati alibije svojim igračima

Kapetan Varaždina Igor Postonjski pretrpio je lom tibije i napuknuće fibule nakon duela s Mijom Caktašom u utakmici Osijeka i Varaždina (2-2). Šest minuta pružali su mu pomoć na travnjaku, a Igor Pajač nije dao Caktašu ni žuti karton.

- Emotivna situacija za Postonjskog, a sudac je zadržao emocije. Ali Caktaš nije nimalo kriv, došao je na vrijeme na loptu, povukao nogu, a Postonjski je krenuo dalje i sam sebi napravio zlo. Nije lako ne dodijeliti karton, ali Pajač je dobro postupio - kaže Strahonja.

Ozljedu Postonjskog možete pogledati OVDJE.