Obavijesti

Sport

Komentari 13

Strahonja o kaosu na utakmici Istre i Osijeka: Sudac je morao kazniti Ercega zbog simuliranja!

Strahonja o kaosu na utakmici Istre i Osijeka: Sudac je morao kazniti Ercega zbog simuliranja!

Erceg je pokušao inscenirati, simulirati slobodan udarac. Sudac je loše ušao u utakmicu, propustio je provoditi pravila nogometne igre i nije kažnjavao igrače za nesportsko ponašanje, rekao je Strahonja

VIDEO

U jesenskom dijelu sezone suđenje u HNL-u bilo je ispod razine. Gotovo nakon svakog kola vukli su se sudački repovi, klubovi se žalili na suđenje i tretman, a iz sudačke komisije upozoravali na pogreške. No,  početkom proljetnog dijela sezona svanulo je sunce i sucima.

Iza nas je 22. kolo HNL-a i na radost mnogih, više se u tolikoj mjeri ne priča o sucima i njihovim pogreškama. Suci su odradili više nego dobar posao u ovome kolu, a oko sokolovo Mario Strahonja je u emisiji Stadion jedine primjedbe imao na suca Antu Čuljka koji je sudio utakmicu Istre i Osijeka (1-0).

Pula: NK Istra pogotkom Ercega u vodstvu protiv NK Osijek

Propustio je na početku utakmice pokazati žuti karton Anti Ercegu koji je nerijetko simulirao, provocirao i ulazio u sukobe s igračima Osijeka. Tada ga je izbjegao, ali ga je dobio u 61. minuti zbog prekršaja. U 30. minuti pao je u šesnaestercu Osijeka nakon duela s Vedranom Jugovićem. Ta situacija se na VAR-u gledala osam minuta da bi na kraju Čuljak prosudio kako nema dovoljno intenziteta za penal. 

- Erceg je pokušao inscenirati, simulirati slobodan udarac. Sudac je loše ušao u utakmicu, propustio je provoditi pravila nogometne igre i nije kažnjavao igrače za nesportsko ponašanje i simuliranje, kao u ovoj situaciji. I onda druga situacija, identičan prosvjed igrača Istre koji je jednako tako prošao nekažnjeno. Je li ruka kažnjiva ili ne, čini se da nije, ali to je najmanje bitno. Najbitnije je kazniti nesportska ponašanja. Sudac je izgubio kontrolu nad utakmicom i to nije bilo dobro dalje za njega. I jedna i druga situacija imaju težinu žutog kartona.  Što se tiče same situacije, je li bio kazneni udarac ili nije, sudac je bio dobro pozicioniran, za njega je bilo simuliranje. Mislim da je ovdje igrač koji ulazi svojim lijevim koljenom ipak minimalno zahvatio igrača, a Erceg je trebao dobiti ponajmanje žuti karton za simuliranje. Trebao ga je dobiti i nakon bacanja, zbog tog nesportskog ponašanja. VAR je dugo trajao, 8 minuta. Ako nemate jasne dokaze, a sudac je bio blizu onda je trebalo puno manje trajati i vjerovati sucu - rekao je Strahonja.

Pula: NK Istra pogotkom Ercega u vodstvu protiv NK Osijek

Istra je jedini gol zabila u 57. minute preko Ercega. On je nadskočio Čeberka u borbi za loptu koja je potom došla do Boultama. Ušao je u kazneni prostor i vratio ju Ercegu koji je matirao Malenicu. Opet se uključio VAR koji je provjerava kontakt Ercega i Čeberka. Na kraju je Čuljak prosudio kako nema elemenata za prekršaj.

- Potencijalno se gleda je li igrač Istre napravio prekršaj u fazi napada, takozvanom početku akcije. Gledajući na prvu ne, no postoji jedna snimka koja potencijalno otklanja da se radi o prekršaju. Erceg gleda u kojoj poziciji obrambeni igrač ulazi u njega i postoje određeni elementi za prekršaj, no možda to nije bio začetak akcije. Tu ne bih VAR sobu kritizirao, već je sudac samostalno mogao dosuditi prekršaj u fazi napada ili pustiti igru.

Ramon Mierez je u 78. minuti opravdano dobio crveni karton zbog udaranja Ercega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve