Obavijesti

Sport

Komentari 24

Strahonja: Šibenik je trebao imati penal protiv Dinama. Prije gola Hajduka bila je ruka, ali...

Strahonja: Šibenik je trebao imati penal protiv Dinama. Prije gola Hajduka bila je ruka, ali...

Razmjena s Cipranima dobra je i za njih i za naše suce. Generalno je projekt uspješan. A kod ruke Šutala nema penala jer jeona u zamahu i postaje potporna, analizirao je bivši sudac

VIDEO

Bivši prvoligaški sudac Marijo Strahonja u HTV-ovoj emisiji Stadion analizirao je suđenje u 34. kolu HNL-a u kojem je bilo nekoliko zanimljivih i spornih situacija.

Utakmica Slaven Belupa i Lokomotive završila je bez golova nakon što je krasan gol iz slobodnjaka Arbera Hoxhe poništen zbog dvostrukog dodira nakon intervencije VAR-a. Sudio je Cipranin Kyriakos Athanasiou.

- Nije jednostavna situacija, ali VAR soba ima obvezu kontrolirati svaki gol od začetka akcije, pa tako i ovaj. Začetak je udaranje lopte, napadač se okliznuo, lopta je otišla preko lijeve i dogodilo se dvostruko igranje. Dobra intervencija VAR sobe. Dobro su Ciprani vodili dvoboj, nije bila laka i jednostavna i utakmica. Dobra je razmjena i za ciparske suce i za naše. Uz sitne pogreške, generalno je projekt uspješan u ovoj sezoni. Naši suci dobili su iskustvo na međunarodnim utakmicama u ovoj sezoni - rekao je Strahonja.

U utakmici Varaždina i Rijeke (2-0) nije bilo spornih situacija i suđenje Ante Čuline ocijenio je dobrim, a puno bure diglo se nakon ogleda Istre i Gorice (1-0) u kojoj je domaćin pobijedio golom Ante Ercega iz penala nakon igranja rukom Ivana Tomečaka.

- Jasno je da je Tomečaka pogodila lopta u šaku. Bebeka je pokrivao igrač, vrlo dobra reakcija VAR sobe i ispravna odluka.

Ivan Bebek dosudio je penal za goste u 96. minuti pa ga poništio i pokazao na indirekt zbog opasne igre Mahmouda.

- Dojam je kod svih prvo bio da je riječ o penalu, ali VAR soba je pažljivo sagledala ovu situaciju i uvidjela da nema kontakta. Ovdje je obrambeni igrač visoko podigao nogu u području glave, tu je jedina moguća odluka neizravni slobodni udarac. Ispravna odluka. Bebek je imao četiri, pet teških utakmica i sve je sudio dobro - istaknuo je Strahonja.

Dinamo je pobijedio Šibenik 4-0, a gosti su u drugom poluvremenu u razmaku od nekoliko minuta dvaput tražili penal. Sudac Jakov Titlić nijednom nije pokazao na bijelu točku, a nisu ga zvali ni iz VAR sobe da to gleda. Rukom su igrali Sadegh Moharrami pa Josip Šutalo.

- Moharrami? Ovdje vidimo igrača kako uzima rizik otvorene ruke. Izostala je VAR intervencija i trebala se javiti, ne toliko na jasnu i očiglednu pogrešku, nego na neprihvatljivu odluku. Što se tiče druge situacije sa Šutalom, nema penala jer je ta ruka u zamahu i postala je potporna. Dobra odluka Titlića koji nije mogao vidjeti prvu situaciju i tu se VAR soba trebala javiti.

Rokas Pukštas asistirao je Chidozieju Awaziemu za vodeći gol Hajduka u pobjedi nad Osijekom na Poljudu 3-0. Je li to napravio rukom? Sudio je Igor Pajač, nije bilo provjere.

- Teško je vidjeti i dokazati od strane VAR sobe. Čini se da minimalno i je (igrao rukom, op.a.), ali nadlaktica ide prema tijelu, lakat je u zoni tijela. Ispravna odluka, nogometno potpuno prihvatljivo - zaključio je Strahonja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica