Sport

Komentari 8

Stravičan pad biciklista na Giro d'Italia: Slovenac pao na glavu

Stravičan pad biciklista na Giro d'Italia: Slovenac pao na glavu

Dobro sam. Moj bicikl Merida i moja kaciga Rudy Project podnijeli su veći dio udarca i imao sam veliku sreću. Nemam slomljenih kostiju, samo lakši potres mozga, ali trenutno nemam glavobolju, rekao je Matej Mohorič

Slovenski biciklist Matej Mohorič pao je na glavu tijekom biciklističke utrke Giro d'Italia koja se jednom godišnje održava u Italiji, a traje tri tjedna. 

POGLEDAJTE VIDEO: Biciklistica daje vodu koali

Mohorič je u devetoj etapi neporezno ušao u lijevi zavoj prilikom čega je udario u rubnjak te je preletio preko bicikla i teško pao na asfalt.  

Na prvu je izgledalo kao da je slomio vrat ili kralježnicu, ali srećom, Slovenac je prošao bez ozbiljnijih posljedica. 
Člana momčadi Bahrain-Victoriousa kolima hitne pomoći prevezli su u bolnicu na promatranje gdje su doktori ustanovili samo blaže ozljede. 

- Dobro sam. Moj bicikl Merida i moja kaciga Rudy Project podnijeli su veći dio udarca i imao sam veliku sreću. Nemam slomljenih kostiju, samo lakši potres mozga, ali trenutno nemam glavobolju. Zdravstveni tim nadgleda moje stanje -  rekao je Mohorič iz bolnice.

Kolumbijski biciklist Egan Bernal nastupom na ovogodišnjem izdanju  Gira d'Italia pokazao se kao prvi favorit te je fenomenalnom završnicom slavio u devetoj etapi. 

U završnom usponu pobjegao je glavnim konkurentima što mu je donijelo 15 sekundi prednosti pred Evenepoelom te 21 sekundu pred Vlasovom.

Najčitaniji članci