Sport

Komentari 39

Strogo kontrolirana uspavanka i apsurdan poraz riječkog društva

Strogo kontrolirana uspavanka i apsurdan poraz riječkog društva

Jadranski derbi bio je teška monotonija, a Rijeka je uspjela u zadnoj minuti sudačke nadoknade sama sebi pucati u nogu. Tragičar je Vukčević, a najveći gubitnici Rijeka i svi koji su gledali utakmicu

Ni navijača na tribinama, ni nogometa za one koji su gledali prijenos, a ni - 'd' od derbija. Rijeka i Hajduk možda su ispunili većinu obveza koje su im, u strahu od poraza, zadali Rožman i Tramezzani, ali su i odigrali jedan od najsivijih u blistavoj povijesti od ukupno 145 Jadranskih derbija. Sa ogromnim valom riječke tuge na kraju priče: Rijeka-Hajduk 0-1, strijelac Caktaš u 94.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Tramezzani je Rijeci postavio 'ogledalo', 3-5-2 na 3-5-2, a Rožman pokušao odigrati utakmicu sa što manje rizika svjestan da mu momčad još nije na 100% i da prvenstveno želi izbjeći šokove pred Nevistićem.

Pa se dogodila obostrana strogo kontrolirana uspavanka u kojoj niti na jednoj strani nije bilo igrača koji bi izvanserijskim potezom prelomio priču.

Više je šansi bilo da utakmicu riješi nečija - pogreška. Barem u situaciji u kojoj jedan nogometaš sa 'blagoslovljenom ljevicom', Robert Murić, utakmicu gleda s klupe ili zagrijavajući se.

Riječko-splitski apsurd

Rijeka nije napravila niti jedan veliki kiks. Do 94. minute. A nije napravila ni dovoljno da ozbiljnije ugrozi dosta čvrstog, ali ama baš ni po čemu impresivnog Hajduka.

Apsurd je da se ovaj i ovakav Hajduk osladio pobjedom. Daleko jači Bili padali su na Rujevici ili Kantridi, ali i to je sport. Ne možeš sve imati pod kontrolom pa ma koliko se kontrolirani nogomet trudio igrati.

Franko Andrijašević bio je izgubljen u napučenom među-prostoru na 15-40 metara od Kalinićevog gola. Niti je Rijeka bila u kontinuiranom napadu, niti je Hajduk uopće pokušavao dignuti težište da se na bilo koji način otvori prostor za Frankov instinkt u zadnjoj trećini. A onu jednu šansu koja mu se ukazala u 82' dignuo je u zrak kao i loptu koju je poslao glavom iznad splitske prečke.

Derbi koji to nije bio

Nešto više riječke nicijative donijele su uvodne minute nastavka, stvorena je i jedan šansa (Kalinić jedva zaustavio šut dosta poduzetnog Domagoja Pavičića), ali sve skupa ispalo je dosta mlako i bezukusno unatoč neupitnoj želji (pa i trudu) da se Dalmatince na jug isprati onako kako HNL tradicija nalaže - pognutih glava.

Ovako se na kraju dogodila uspavanka i poraz. Rijeka je dosadnim derbijem i 'nulom' otvorila ciklus od pet jakih ispita: u nedjelju joj stiže Istra, a onda slijede gostovanja u Gorici i Osijeku pa krajem veljače opet Hajduk na Rujevici (u redovnom kolu, ovo je bilo odrađivanje odgođenog još iz 5. kola).

Rijeka i Hajduk odigrali su kišnu utakmicu bez uzbuđenja. Derbi koji to, zapravo: ni po čemu nije bio.

Najčitaniji članci