Obavijesti

Sport

Komentari 39

Strogo kontrolirana uspavanka i apsurdan poraz riječkog društva

Strogo kontrolirana uspavanka i apsurdan poraz riječkog društva
5

Jadranski derbi bio je teška monotonija, a Rijeka je uspjela u zadnoj minuti sudačke nadoknade sama sebi pucati u nogu. Tragičar je Vukčević, a najveći gubitnici Rijeka i svi koji su gledali utakmicu

VIDEO

Ni navijača na tribinama, ni nogometa za one koji su gledali prijenos, a ni - 'd' od derbija. Rijeka i Hajduk možda su ispunili većinu obveza koje su im, u strahu od poraza, zadali Rožman i Tramezzani, ali su i odigrali jedan od najsivijih u blistavoj povijesti od ukupno 145 Jadranskih derbija. Sa ogromnim valom riječke tuge na kraju priče: Rijeka-Hajduk 0-1, strijelac Caktaš u 94.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Tramezzani je Rijeci postavio 'ogledalo', 3-5-2 na 3-5-2, a Rožman pokušao odigrati utakmicu sa što manje rizika svjestan da mu momčad još nije na 100% i da prvenstveno želi izbjeći šokove pred Nevistićem.

Pa se dogodila obostrana strogo kontrolirana uspavanka u kojoj niti na jednoj strani nije bilo igrača koji bi izvanserijskim potezom prelomio priču.

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk

Više je šansi bilo da utakmicu riješi nečija - pogreška. Barem u situaciji u kojoj jedan nogometaš sa 'blagoslovljenom ljevicom', Robert Murić, utakmicu gleda s klupe ili zagrijavajući se.

Riječko-splitski apsurd

Rijeka nije napravila niti jedan veliki kiks. Do 94. minute. A nije napravila ni dovoljno da ozbiljnije ugrozi dosta čvrstog, ali ama baš ni po čemu impresivnog Hajduka.

Apsurd je da se ovaj i ovakav Hajduk osladio pobjedom. Daleko jači Bili padali su na Rujevici ili Kantridi, ali i to je sport. Ne možeš sve imati pod kontrolom pa ma koliko se kontrolirani nogomet trudio igrati.

Franko Andrijašević bio je izgubljen u napučenom među-prostoru na 15-40 metara od Kalinićevog gola. Niti je Rijeka bila u kontinuiranom napadu, niti je Hajduk uopće pokušavao dignuti težište da se na bilo koji način otvori prostor za Frankov instinkt u zadnjoj trećini. A onu jednu šansu koja mu se ukazala u 82' dignuo je u zrak kao i loptu koju je poslao glavom iznad splitske prečke.

Derbi koji to nije bio

Nešto više riječke nicijative donijele su uvodne minute nastavka, stvorena je i jedan šansa (Kalinić jedva zaustavio šut dosta poduzetnog Domagoja Pavičića), ali sve skupa ispalo je dosta mlako i bezukusno unatoč neupitnoj želji (pa i trudu) da se Dalmatince na jug isprati onako kako HNL tradicija nalaže - pognutih glava.

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk

Ovako se na kraju dogodila uspavanka i poraz. Rijeka je dosadnim derbijem i 'nulom' otvorila ciklus od pet jakih ispita: u nedjelju joj stiže Istra, a onda slijede gostovanja u Gorici i Osijeku pa krajem veljače opet Hajduk na Rujevici (u redovnom kolu, ovo je bilo odrađivanje odgođenog još iz 5. kola).

Rijeka i Hajduk odigrali su kišnu utakmicu bez uzbuđenja. Derbi koji to, zapravo: ni po čemu nije bio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja